Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Subway-medewerker onthult welk broodje je nooit moet bestellen

You can thanks us later!

Subway-medewerker onthult welk broodje je nooit moet bestellen

Ben jij ook zo weg van de broodjes van fastfoodketen Subway? En dan vooral die met kipvulling? Waarschijnlijk niet voor lang meer. Volgens een medewerker van Subway uit Engeland kun je dit broodje beter achterwege laten.

Houdbaarheidsdatum

"Kip krijgt een houdbaarheidsdatum van twee dagen en één dag als het in de schappen ligt”, onthult de medewerker in een Q&A op het platform Reddit, waarbij hij zijn volgers de mogelijkheid gaf om hem van alles over Subway te vragen. Op de vraag welke broodjes we niet zouden moeten nemen, liet hij weten vooral de Chipotle Chicken en Teriyaki Chicken te ontwijken. “Bij deze twee wordt de houdbaarheidsdatum overschreden. Zij krijgen vier dagen, en dan kan het een beetje gaan stinken.” Uhh… Gross!

Ook in de Verenigde Staten is er slecht nieuws voor de kipliefhebbers. “Bij ons was er een houdbaarheidsdatum van vijf dagen en als het zo ver was, dan werd ons verteld om de datum te veranderen. We wisten nooit hoe lang de kip er al lag”, onthulde een andere medewerker. Ook liet hij weten dat de kip niet 100% vlees is, maar voor 16% wordt aangevuld met zetmeel en water. Als je toch een broodje bij Subway wil halen, dan kun je het beste voor biefstuk gaan. “Dit is vers en waarschijnlijk het veiligst.”

Voedselveiligheid

Een woordvoerder van Subway laat daarentegen weten dat de veiligheid en tevredenheid van klanten voorop staat. “Alle winkels hebben zeer strikte procedures om ervoor te zorgen dat de producten veilig geserveerd worden. Alle leveranciers zijn verplicht om aan onze hoge normen voor voedselveiligheid te voldoen”. Hungry, yet?

Lees ook: Medewerkers onthullen: Dit moet je nooit bestellen bij fastfoodketens

Bron: Metro, Beeld: iStock