Waarom prinses Charlotte nooit een broek draagt

Aha!

Van een verbod op Monopoly tot strikte kledingvoorschriften, de Britse royal family moet zich aan heel wat strenge regels houden. En dat geldt ook voor de jongste leden uit de familie. Zo zal je prinses Charlotte nooit in een broek zien, en wel om deze reden.

Uniform

De leden van het Britse koningshuis zijn altijd piekfijn gekleed, maar dat wil heus niet zeggen dat ze carte blanche krijgen op het vlak van kleding. Zo moeten de vrouwelijke royals altijd een panty dragen, zijn sleehakken verboden (The Queen vindt ze spuuglelijk) en moeten ze verplicht een jas aanhouden tijdens een evenement. Prins George moet altijd gekleed zijn in een een net shirt en een short, omdat het typisch Brits is. Ook de kleine prinses Charlotte ontsnapt niet aan de kledingvoorschriften.

Ruches, kraagjes en bloemenprints

Oplettende lezers hebben vast al gemerkt dat Prinses Charlotte altijd in een jurk wordt gefotografeerd. Ze draagt vaak lieve jurkjes met ruches, meestal met een kraagje of een bloemenprint. Haar outfits zijn altijd erg klassiek en vaak zelfs wat ouderwets te noemen. Kinderontwerpster Rachel Riley verklaarde de reden aan The Telegraph : “We kleden de jonge royals altijd in simpele kleding. Simpele kleding is nu eenmaal tijdloos, waardoor de kleren ook nooit uit de mode gaan. Op een foto van de Britse koninklijke familie zal je geen tijdsperiode kunnen kleven, omdat de kleding altijd klassiek en tijdloos is.”

Casual

Er bestaat dus geen officiële regel die stelt dat jonge meisjes uit de royal family geen broeken mogen dragen. Toch is het een traditie die al jarenlang bestaat, volgens royalty expert Marlene Koenig. “Als je de foto’s van alle jonge royals bekijkt, van prinses Anne tot prinses Charlotte, zal je merken dat ze altijd een klassieke jurk dragen in het bijzijn van hun ouders.” De expert voegt er ook aan toe dat de kinderen wel casual kleding mogen dragen als ze thuis of in de tuin spelen. Enkel tijdens officiële uitstapjes en de formele gezinsportretten moet de kleine Charlotte dus verplicht een jurk dragen!

Lees ook: Prinses Alexia heeft eigen Instagramaccount

Bron: Marie Claire Beeld: Getty

Laatste nieuws