Waarom je altijd door je wekker heen slaapt

Elke keer weer!

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je bent na een lange dag werken helemaal kapot, en kruipt na het avondeten en een warme douche lekker onder de wol. Fijn op tijd, zodat je genoeg slaapuren maakt en de volgende dag weer vol energie naar je werk toe kan. Tot je wakker schrikt, een blik op je wekker werpt en ziet dat jij je hebt verslapen.

Haast!

Jep, het overkomt ons allemaal. Je verslapen terwijl je wél de wekker had gezet. Niets is vervelender dan keer op keer door je wekker heen slapen en een gehaaste ochtend tegemoet gaan. Maar hoe komt het dat je soms door je wekker heen slaapt?

Woman Magazine komt met een mogelijke verklaring voor dit probleem, namelijk een trage schildklier. De meeste mensen hebben negen uur slaap nodig om zich uitgerust te voelen, maar als je lichaam meer en meer slaap nodig heeft kan het zijn dat je schildklier niet naar behoren werkt. Is dit het geval, dan werkt ook je stofwisseling minder snel dan je zou willen. Even aan de bel trekken als je hier langdurig last van hebt?

Lees ook: Zó word je wakker zonder wekker

Bron: Marie Claire, Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws