Georgina Verbaan licht tipje van de sluier op over nieuw seizoen ‘Klem’

"Ik vond twee seizoenen spélen al vermoeiend."

Ze is terug met seizoen 2 van een van Nederlands beste series: Klem. Wij spraken Georgina Verbaan.

Ellende

Fans kijken er al maanden naar uit: vanaf 13 september is eindelijk het tweede seizoen van Klem te zien bij BNNVARA op NPO 1. Georgina Verbaan keert hierin terug als Kitty, de vrouw van crimineel Marius (Jacob Derwig), die steeds verder de onderwereld in wordt gesleurd.

"Het gaat niet zo lekker met Kitty dit seizoen", vertelt ze. "Ze opent een restaurant, maar heeft toch een beetje dezelfde inborst als haar man, waardoor ze niet de meest frisse partijen uitkiest. Dat gaat haar dus weer flink wat ellende opleveren."

Foute mannen

De 38-jarige actrice begrijpt overigens wel goed waarom haar personage bij Marius blijft. "Los van zijn banden met het criminele circuit en al zijn leugens, is hij in zijn gevoelens naar haar toe wel altijd eerlijk. Zelf was ik trouwens allang weg geweest bij zo’n foute man. Ik moet er niet aan denken om in die onderwereld te leven, ik vond twee seizoenen spélen al vermoeiend."

Ze vervolgt: "Het is wel gek, want types als Holleeder krijgen ook veel fanmail en huwelijksaanzoeken van vrouwen. Ik begrijp de aantrekkingskracht wel van een niet gangbaar leven, en van zo’n spannende man. En Kitty houdt natuurlijk ook van het luxeleven dat ze leiden. Ik heb daar zelf niet veel mee, dat scheelt."

Het hele interview met Georgina lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Lees ook: Georgina Verbaan reageert op zwangerschapsgeruchten

Beeld: ANP

Laatste nieuws