Je spuit deodorant al heel je leven verkeerd

Oohh!

Lees ook

Ja, je leest de titel goed: de kans is groot dat je je deodorant al heel je leven verkeerd hebt gebruikt. We mean, wanneer je net uit de douche komt, is het eerste wat je doet vaak een spuitje deo onder je oksels spuiten, toch? En als je even een sprintje getrokken hebt voor de trein, dan grijp je eenmaal weer op adem gekomen naar je flesje deo, toch? Guess what? Dat doe je dus allemaal fout.

Fouten

Althans, als we gezondheidsexpert moeten geloven. Volgens hen zijn er namelijk vier fouten die we steevast maken. Om ze af te leren zetten we ze even voor je op een rijtje.

Avondroutine

Waar de meesten hun deodorant vlak na het douchen opspuiten, zou je volgens expert moeten wachten tot je huid helemaal droog is. En daar moet je dus heel even geduld voor nodig hebben. Maar wat eigenlijk nog beter is, is om het 's ochtends over te slaan. We horen je hersens kraken, wij waren ook enigszins verbaasd. Maar volgens experts is het beter om je deodorant 's avonds na het douchen op te spuiten, zodat het de hele nacht kan intrekken. 's Ochtends even een washandje met zeep onder je oksel halen and you're good to go.

Mocht je het 's avonds vergeten zijn en 's ochtends een tikkeltje haast hebben, zorg er dan in ieder geval altijd voor dat je huid helemaal droog is. Volgens experts is het, wanneer je écht in a hurry bent, zelfs nog beter om je huid droog te föhnen op de meest koele stand. Daarnaast hoef je echt niet om het uur jezelf te voorzien van een nieuwe lading deo. Dat zou naar verluidt namelijk helemaal niet helpen. Zo, weet je dat ook weer!

Lees ook: Deze beautyproducten kun je beter niet met anderen delen

Bron: Cosmopolitan UK Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook