Omg! Deze €6 Aldi-wijn verslaat de €300 varianten

Wait, what!?

Ben jij een rode wijnliefhebber, maar wil je geen honderden euro’s uitgeven aan een glaasje alcohol? Een fles One Road South Australia & Heathcote Shiraz van Aldi kost slechts €6 en is benoemd tot beste droge rode wijn van Australië.

Prijswinnende Shiraz

Dit is niet de eerste keer dat Aldi’s Shiraz in de prijzen is gevallen. In 2018 won de fles goud en versloeg wijnen van €300. Nu is de wijn voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste droge rode wijn door de Australian Shiraz Challenge én de Sydney International Wine Competition. “Schoon en fruitgedreven zonder spoor van hout”, zwijmelden de juryleden. “Je proeft de aroma’s van pruim en specerijen, met rijpe en poederachtige tannines als nasmaak.”

Lees ook: Aldi komt met geweldige adventskalender

Aldi's andere winnaars

De Blackstone Paddock Limited Release Margaret River Chardonnay, €13 en Blackstone Paddock Barossa Valley Vintage Release Shiraz, €16, zaten ook hoog in de top 100. “Aldi is erg blij met het succes van de drie wijnen. Dit is het bewijs dat de leveranciers van ons bedrijf erg toegewijd zijn aan hun kwaliteitswijnen”, vertelt de koopdirecteur voor Aldi Australië, Jason Bowyer.

De wijnen zijn nu alleen nog maar verkrijgbaar in Australië, maar je kunt hier je voorraad bestellen.

Salted caramel vodka

Een tijd geleden bracht Aldi ook een heel bijzondere vodka op de markt, namelijk salted caramel vodka. Ook deze drank heeft een klein prijsje. Een hele fles kost slechts €12. Helaas is deze vodka niet in Nederland verkrijgbaar, omdat Aldi hier geen sterke drankvergunning heeft. Je moet dus wel even de grens over om deze fles te bemachtigen. Teveel moeite? Je kunt verschillende vodka flessen natuurlijk ook online bestellen.

Bron: Marie Claire Beeld: Getty Images

Laatste nieuws