Deze kleding zou je nooit mogen wassen met wasverzachter

Aha! Hierom dus.

Lees ook

Handdoeken en beddengoed zijn twee dingen die net wat lekkerder aanvoelen door wat wasverzachter toe te voegen als je ze in de wasmachine gooit. Echter is het goedje niet voor álles wat je in de was gooit goed.

Materiaal

Er zou één ding zijn waarvoor je absoluut geen wasverzachter zou mogen gebruiken, namelijk je sportkleding. Zoals je tijdens het sporten vast weleens hebt gemerkt, is dat je sportkleding van een speciaal materiaal is gemaakt dat ademt, langer droog blijft en zweet opneemt. Gebruik je wasverzachter bij deze kleding, dan komt er een laagje over de stofvezels waardoor de stof niet meer optimaal kan ademen.

Het gevolg: het zweet kan niet meer opgenomen worden door de stof waardoor het op de huid blijft liggen en je sportkleding minder snel een luchtje krijgt.

Lees ook: Jaarlijks schaf je gemiddeld zó veel kledingstukken toe aan je garderobe

Zo snel mogelijk wassen

Sportkleding zou je echter wel na het sporten zo snel mogelijk in de wasmachine moeten gooien en op minstens 40 graden moeten wassen. Alleen dan verdwijnen de meeste bacteriën zodat je tijdens je volgende work-out weer fris aan de bak kunt!

Bron: Beau Monde Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook