Sonja Holleeder te zien in documentaire John van den Heuvel

Het zusje van Willem Holleeder spreekt.

Lees ook

Sonja Holleeder spreekt voor het eerst op televisie over haar leven met de in 2003 geliquideerde Cor van Hout en de aanslagen die daarvóór op hem zijn gepleegd. Ze deelt haar gevoelens en emoties in de documentaire Moorddossier Holleeder die misdaadjournalist John van den Heuvel heeft gemaakt, zo maakte Videoland dinsdag bekend.

Moorden

Willem Holleeder staat op dit moment terecht voor vijf moorden en een geval van doodslag. Voor de documentaire reconstrueerde John van den Heuvel de liquidaties en sprak hij met nabestaanden en vrienden van de slachtoffers. In de interviews vertellen April van der Bijl, de dochter van Thomas van der Bijl, en Sonja Holleeder waarom zij ervan overtuigd zijn dat Holleeder verantwoordelijk is voor de moorden op Thomas en Cor.

Lees ook: Peter R. de Vries getuigt in zaak Holleeder

Leed

Zelf spreekt de misdaadverslaggever voor het eerst over een gewelddadige inbraak bij hem thuis, die volgens Van den Heuvel is uitgevoerd door mannen van Holleeder. "In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden", aldus John.

De vijftig minuten durende documentaire Holleeder is vanaf woensdag 23 januari beschikbaar op Videoland.

Bron: BuzzE Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook