Zo ziet Esmée Denters er nu uit

De 29-jarige Esmée pakt haar carrière weer op.

Lees ook

Esmée Denters: het meisje dat haar zangkunsten met de wereld deelde via haar persoonlijke YouTube-kanaal en via deze weg ontdekt werd door the one and only Justin Timberlake. Ze leek een glansrijke carrière tegemoet te gaan, maar het liep helaas toch anders. Wát is er met haar gebeurd?

Vanaf het begin

In augustus 2006 besloot Esmée een eigen YouTube-kanaal op te starten, waar ze onder meer filmpjes van zichzelf postte waarop ze zong.

Nog geen jaar later werd dit door meerdere partijen opgemerkt, waaronder Justin Timberlake. De zanger bood haar een contract aan bij zijn label Tennman Records, iets wat ze natuurlijk niet kon weigeren.

Lees ook: Toen & Nu: De transformatie van Amanda Balk

Dutchie goes international

Toen begon het balletje te rollen. Ze ging naar Amerika en bleef daar enige tijd om liedjes op te nemen in samenwerking met Justin. Dit resulteerde in haar eerste hit Outta here die ontzettend populair was. Later verscheen ze nog zingend in een video met Natasha Bedingfield en mocht ze tijdens het concert van Timberlake in de Amsterdam ArenA in het voorprogramma staan.

Dieptepunt

In 2011 verhuisde de YouTube-ster naar Londen voor het schrijven en opnemen van een vervolg op haar debuutalbum, dat er nooit gekomen is. Tennman Records zette een punt achter het contract en dat betekende een dieptepunt voor haar muzikale carrière. Omdat ze muzikaal gezien nergens meer aan de bak kwam, besloot Esmée in Londen een baantje aan te nemen in een frozen yoghurtwinkeltje.

Nóg een poging

Toch besloot Esmée zichzelf weer in de muziekwereld te krijgen en dus deed ze in 2015 mee aan de Britse versie van The Voice. Ze leek zich prima door de rondes te zingen, maar in de derde ronde werd ze toch uitgeschakeld. Hierna probeerde ze nog middels een crowdfundingsactie geld in te zamelen voor een nieuw album. Dit mislukte, ze haalde slechts 47 procent van het benodigde bedrag op.

Ondanks alle tegenslagen heeft Esmée niet opgegeven. Integendeel zelfs. De zangeres lijkt weer helemaal terug te komen. We zijn benieuwd!

Tekst: Carolien Beeld: Instagram

Laatste nieuws

Zie ook