8x Jullie grootste winter-blunders

Lees en huiver.

Lees ook

Heb jij weleens last van onhandige moves als het buiten glad is, als je gaat skiën of tijdens de après-ski? No worries, je bent niet de enige. Lees en huiver.

Sandra (39): "De hele skitrip had mijn vriendengroep al op me moeten wachten, omdat ik nu eenmaal niet al te snel ben met skiën. Dat zou ik wel even inhalen tijdens het snowscooteren, wat we hadden geboekt, dacht ik. Ik sjeesde ervandoor, zo het Zweedse bos in. Totdat ik achterom keek en niemand meer zag. Had ik toch die andere afslag moeten nemen? Ik raakte flink in paniek. Pas na uren, zo voelde het, kwam de begeleider om mij weer naar groep te loodsen."

Marije (31): "Hartje winter, maar toch dacht ik dat het voor een sollicitatiegesprek nodig was een rokje aan te trekken. Huidkleurige kousen met zelfklevende randen aan en gaan. Ik kon het gebouw van het bedrijf niet vinden en bleef maar rondjes lopen. Door de kou waren de zelfklevende panty’s iets minder zelfklevend geworden, waardoor ze op m’n enkels hingen. Met blauwe benen van de kou en in mijn hand een paar panty’s kwam ik uiteindelijk aan. De baan heb ik niet gekregen."

Sonja (44): "Boos liep onze zoon van zeven het restaurant in Lapland uit, waar hij uit baldadigheid zijn tong uitstak tegen een lantaarnpaal. Moet je niet doen als het koud is, dan vries je eraan vast. Een Japanse toerist zei dat we hem met warm water weer los konden krijgen. Dat lukte uiteindelijk, nadat mijn zoon wel minutenlang aan de paal vast had gezeten."

Mayra (38): "De après-ski in Oostenrijk was meer dan gezellig. Getuige het feit dat mijn vriendin na de nodige shots in de bar de kerstboom op het plaatselijke plein ten huwelijk wilde vragen. Ze ging de boom omhelzen en viel met boom – en versiering! – om… Ik heb haar eruit gevist en we zijn snel naar ons appartement gerend."

Margreet (29): "Ik had geen winterbanden en geen sneeuwkettingen, maar volgens de eigenaar van ons pension in Sölden, Oostenrijk, was dat geen probleem. Halverwege bleek het toch te glad om door te rijden en moesten we keren op een smalle bergweg. Het gevolg: met onze achterkant kwamen we vast te zitten in een grote sneeuwhoop. Een voorbijkomende skiër heeft geholpen ons uit te graven. We lieten de auto in het dal staan en wilden verder gaan met de lokale taxibus, maar vergisten ons in het tijdstip, vanwege de zomertijd die net was ingegaan. Moesten we daar nog twee uur staan wachten, voordat we werden opgepikt."

Lizzy (37): "De barman in onze après-skitent in Oostenrijk was nog lammer dan het publiek. Het inschenken van de shotjes ging dus niet helemaal lekker, er werd nogal wat gemorst. Toen hij daarna de alcohol aan wilde steken, vloog de bar in de fik. We moesten allemaal naar buiten, terwijl hij de bierkraan openzette om het vuur te blussen. Achteraf kregen we nog wel een gratis rondje, voor de overlast."

Annemarie (35): "Door het winnen van een prijsvraag mocht ik gratis op ski-vakantie naar het Franse Brides-les-Bain. Een van de sponsoren, een rijschooleigenaar, beloofde ook nog eens een gratis rijbewijs aan de snelste die drie halve liters bier weg kon tikken. Ik bedankte, maar een meisje, ik schat net achttien, deed wel mee. Ze won, maar eenmaal op het podium om haar prijs in ontvangst te nemen, braakte ze alles weer uit. ‘Maar wel een gratis rijbewijs!’ riep ze."

Raimke (33): "Ik had me weer eens verslapen en moest me haasten naar mijn werk. Het had gevroren en om het krabben wat makkelijker te maken, besloot ik mijn auto alvast warm te laten draaien. Terwijl ik met de deur open me voorover boog om de sleutel in het contact te steken, merke ik dat de auto begon te rijden. Ik zet hem áltijd op de handrem en in zijn vrij, maar de avond ervoor dus niet. De auto begon achteruit te rijden, ik werd op de grond geslingerd en de wagen reed over mijn enkel. Ik weet nog dat ik dacht: goh, ik had verwacht dat het veel zwaarder zou zijn. Maar veel tijd om te denken had ik niet, want de auto reed op het huis van de buurman af. Ik hink-stap-rende er achteraan en wist de handrem aan te trekken. Met een enkel zo groot als een golfbal ben ik gaan werken, om daarna bij de dokter te laten constateren dat-ie zwaar gekneusd was. Mijn nieuwe auto heeft een beveiliging: hij kan niet starten zonder dat je eerst je voet op de koppeling houdt. Daar heb ik wel even op gelet toen ik aan een nieuwe toe was."

Tekst: Sigrid Stamkot

Laatste nieuws

Zie ook