Dit ingrediënt is hét wondermiddel tegen puistjes

Say what?

Wie mooi wil zijn moet soms pijn lijden, maar soms ook vieze dingen uitproberen. Beautybloggers hebben weer een nieuwe hype uitgevonden op beautygebied en het heeft alles te maken met het laten verdwijnen van puistjes.

Wondermiddel

De nieuwste trend is namelijk om knoflook op je gezicht te smeren. Knoflook schijnt ontsmettend te zijn, en daarom een wondermiddel te zijn tegen puitjes. Beautyvlogger Farah Dhukhai zweert dan ook bij knoflook tegen puistjes.

Op haar Instagram zet ze een filmpje van haar puistje, die ze vervolgens insmeert met een teentje knoflook en vervolgens is het puistje weg! Ze schrijft bij de foto: "Maak wat sneetjes in het teentje knoflook en smeer je puistje in. Laat het 's nachts inwerken, en de volgende ochtend word je wakker zónder puistje. Werkt ook bij grotere, onderhuidse puisten!"

Lees ook: Op deze geniale manier verberg jij voortaan puistjes

Risico

Knoflook is een eigenlijk een bolletje met superheldenkrachten. Zo helpt het tegen een hoge bloeddruk en zou het je cholesterol verlagen, maar is het daarnaast ook nog eens erg lekker. Maar hoe werkt knoflook nu eigenlijk op je puistje?

Knoflook heeft een antimicrobiële werking, wat betekent dat de chemische verbindingen in de rauwe teentjes de roodheid en grootte van je puistje kunnen laten afnemen. Let op: dit stofje, allicine, kan ook leiden tot pijnlijke blaren op de huid wanneer je het rechtstreeks aanbrengt. Kijk dus héél er goed uit als je dit graag wil proberen, want we hebben je gewaarschuwd.

Bekijk het filmpje hieronder.

Bron: ELLE, Beeld: Instagram, BSR

Laatste nieuws