Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia's weekendtips: Bevrijdingsdag

Nog niks gepland dit weekend?

Grazia's weekendtips: Bevrijdingsdag

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van Bevrijdingsdag.

Het nieuwe Bevrijdingsfestival Vrijstad

''Doe maar gek, je bent al gek genoeg!'' is het motto van het Vrijstad festival, het nieuwe Bevrijdingsfestival van Utrecht. Naast de brede diversiteit aan muziek staat de vrijheid om jezelf te kunnen zijn centraal. Daarnaast is het festival als een kleurrijke stad opgebouwd, bestaande uit vijf podia met verschillende muziekstijlen: afrikaans, house, disco urban en hitjes. Hier wil je bij zijn!

Waar: De Noordplas bij Down Under in de gemeente Houten

Wanneer: Zaterdag 5 mei

Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen

Bevrijdingsdag wordt dit jaar in het Westerpark gevierd. In het park staan 7 podia waar allemaal bekende artiesten gaan optreden, zoals onder andere DJ Julian Alexander, rapper Kraantje Pappie en zangeres Nina June. Daarnaast zijn er kleinere podia verspreid door de stad, dus er valt genoeg te beleven!

Waar: Westerpark in Amsterdam

Wanneer: Zaterdag 5 mei

Vier Bevrijdingsdag het Amsterdams Verbond

Het Amsterdams Verbond vindt plaats in de Tuinen van West in Amsterdam. Op het festival zijn vier verschillende podia's waar bekende namen zoals Broederliefde, Johnny 500 en Kriss Kross Amsterdam gaan performen. Kom langs en vier de vrijheid samen met je vrienden of familie en geniet van een grote diversiteit aan muziek en eten.

Waar: Tuinen van West in Amsterdam

Wanneer: Zaterdag 5 mei