Trijntje Oosterhuis met prinses Amalia te zien in musical

Een gouden duo.

Lees ook

Trijntje Oosterhuis en prinses Amalia, wie had ooit gedacht dat ze zouden gaan samenwerken?

Schoolproject

Prinses Amalia blijkt een echt schrijftalent te zijn. De troonopvolgster heeft samen met een vriendinnetje de musical Het Kerstklooster geschreven, en wisten niemand minder dan Trijntje te strikken voor de muziek. "Het is een schoolproject en ik heb haar beloofd om een liedje te komen zingen", vertelt de zangeres.

Toch mag Trijntje er verder niet zoveel over kwijt. Zo heeft ze ook geen idee welke rol de kroonprinses op zich zal nemen. Wel is bekend dat de musical eind dit jaar, op 10 december, in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag te zien is. Ook zullen enkele klasgenootjes in de musical schitteren.

Lees ook: Zien: prinses Amalia en haar moeder zijn het niet met elkaar eens

Vriend van de koninklijke familie

Het is overigens niet voor het eerst dat Trijntje zich in koninklijk gezelschap begeeft. De zangeres heeft een bijzondere band met de Oranjes. Zo schreef ze Amalia's geboortelied en zong ze op meerdere koninklijke bruiloften. De band gaat overigens way back. "Mijn vader (priester en dichter Huub Oosterhuis, red.) was bevriend met prins Claus. Ergens zal het een level of confidence opleveren wanneer je als dochter zijnde op een vertrouwensbasis binnenkomt."

Zo werd ze gevraagd om te zingen op het huwelijk van Constantijn (de jongere broer van Willem-Alexander, red.) en Laurentien. "Trouw als ze zijn aan de mensen die er op dat soort ijkmomenten voor ze waren, zijn ze altijd contact met mij blijven houden. Daar ben ik dankbaar voor, want het zijn leuke, vitale, integere en creatieve mensen", vertelt ze. "Als je in een periode van twintig jaar bij elkaar op verjaardagen komt en zodoende ook de rest van de familie ziet, dan bouw je een geschiedenis op."

Amalia, Ariane en Alexia kent ze een stuk minder goed. "Ik weet wel dat ze allemaal erg goed kunnen zingen en dat ook leuk vinden. Het zijn schatjes, echt prachtige meiden. Kanjers."

Bron: BuzzE Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook