Waarom je nóóit je gezicht tijdens het douchen moet wassen

Multitasken onder de douche is een no go.

Grote kans dat jij ook aan het multitasken bent onder de douche. Tandenpoetsen, haren wassen, scheren en je gezicht wassen. Want als je tóch al onder de douche staat… is dat natuurlijk wel zo makkelijk. Al is dat laatste toch niet zo'n heel goed idee, blijkt.

Warm vs koud

Bijna elke dermatoloog zal het je vertellen: (te) heet water doet je huid niet veel goed. Het warme water kan de huid namelijk beschadigen en uitdrogen, omdat ‘t de natuurlijke oliën van de huid stript. Zeker voor mensen die een gevoelige huid hebben, is koud water aan te raden.

Lees ook: Zó vaak moet je dus douchen

Schade

Warm water doet het bloed sneller circuleren waardoor je de roodheid in je gezicht alleen maar verergerd. Koud water stimuleert de bloedsomloop daarentegen en zorgt er op die manier voor dat je er een mooie gloed aan overhoudt.

Alsof dat niet genoeg is, kan er makkelijk shampoo of conditioner op je gezicht terecht komen. En ook dat brengt schade toe aan je huid. Dermatoloog Joanna Vegas stelt daarom dat het beter is om je gezicht, met koud water, te wassen bij de wastafel en de (make-up) restanten te verwijderen met een tonic.

via GIPHY

Bron: Bustle, Beeld: iStock

Laatste nieuws