doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Ellen Pompeo doet heftige onthulling over Grey's Anatomy

"We hadden echt een serieus probleem op de set"
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Ellen Pompeo doet heftige onthulling over Grey's Anatomy

Ellen Pompeo, hoofdrolspeler van de populaire serie Grey's Anatomy laat weten dat ze al veel eerder haar rol als Meredith Grey achter zich had willen laten. De reden hiervoor is de 'giftige werkomgeving' waarin zij zich tien jaar lang bevond.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Probleem

"We hadden echt een serieus probleem op de set", begint de actrice in haar interview voor Variety. "Ik denk tijdens de eerste tien jaar. Mensen gedroegen zich naar. Het was een hele giftige werkomgeving." De blondine wilde al eerder stoppen met de serie, maar bleef uiteindelijk om genoeg geld te verdienen voor haar kinderen.

Lees ook: Net5 komt met opvolger Grey's Anatomy

Salaris

Naast het slechte gedrag van haar collega's bleek haar mannelijke tegenspeler Patrick Dempsey veel meer betaald te krijgen. Toen Ellen haar werkgevers om loonsverhoging vroeg, kreeg ze dit niet. "Ze wilden het niet aan mij geven. Het is mijn show. Ik zou het meeste betaald moeten krijgen."

Nieuw hoofdstuk

Inmiddels is de situatie op de set een stuk beter. "Het is zo opmerkelijk hoe de industrie is veranderd het laatste decennium", vertelt de actrice. "Na seizoen tien kwamen er een paar grote verschuivingen. Met Debbie Allen als uitvoerend producent en regisseur, zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen."

Ook heeft ze uiteindelijk wél een forse loonsverhoging binnengesleept. Ze verdient nu zo'n 18 miljoen euro per jaar.

Bron: Nu.nl Beeld: BSR

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');