Kendall Jenner: ‘Mijn hele leven heb ik al het gevoel dat ik er niet bij hoor’

“Ik vind het fijn dat ik niet op mijn familie lijk.”

Ze is net als haar zussen mooi, rijk en beroemd, maar Kendall Jenner (23) lijkt vastberaden te zijn om haar leven anders te leiden. “Ik vind het fijn dat ik niet op mijn familie lijk.”

Vreemde eend

Kendall blijft de vreemde eend in de reality-bijt, zei ze onlangs nog in een interview met de Britse krant The Telegraph. “Ik lijk niet zo erg op mijn familie”, zei ze toen. “En dat vind ik wel fijn, dat ik juist een andere vibe heb. Ik doe dingen graag anders, en dat is oké.” Dat principe stond ook voorop in haar relatie met de Australische Ben, met wie ze een schandaalvrije break-up beleefde.

Dat was ongewoon in haar familie. Net als het feit dat ze weigerde te praten over haar lief. Pas na een jaar daten sprak ze schoorvoetend en in algemene zin over die relatie. “Misschien ga ik ooit wel trouwen”, deelde ze met Vogue Australia. “Maar nu in elk geval niet. Ik heb gezien hoe mijn zussen zijn omgegaan met alle aandacht omtrent hun relaties. Daar heb ik van geleerd. Voor mij zijn veel dingen heel bijzonder en heilig. Mijn vrienden en relaties, bijvoorbeeld. Ik vind dat dingen alleen maar een zootje worden als je ze in de openbaarheid brengt.

Lees ook: Kendall Jenner brengt dit 90's jurkje terug

Single lady

Kendall blijft zich op meer vlakken afzetten tegen haar beroemde familie. Zo is ze als enige nog geen moeder (“Dat doe ik wel als ik 29 ben of zo”, zei ze onlangs in Vogue). Had ze als enige nooit een spin-off van Keeping Up (zelfs Rob deed dat!) En blijkt ze ook een heel ander modegevoel te hebben dan de andere K’s. Al is dat logisch, met haar 1,79 meter en compleet andere lijf dan de rest. “Ik vroeg me als klein meisje al af of ik net zo sexy moest zijn als mijn zussen, en heb eigenlijk mijn hele leven al het gevoel dat ik er niet bij hoor”, aldus Kendall tegen The Telegraph.

Andersom zet ze zich juist ook af. Het feit dat Kendall zich geregeld afzondert en haar familie vooral níet front row wil hebben bij haar shows, zou voor hen weer als een afwijzing voelen, zo melden familie-insiders. Kendall ligt er duidelijk niet wakker van. “Ik ben altijd totaal anders geweest dan mijn zussen, zeker dan de Kardashian-kant”, zei ze in Vogue. “Zij zijn ontzettend van de glam, van het tutten, van het in het middelpunt van de belangstelling staan. Ik blijf liever met beide benen op de grond.

Tekst: Claudia Witteveen Beeld: BSR

Laatste nieuws