Waarom de shapewear collectie van Kim Kardashian onder vuur ligt

Oei!

Kim Kardashian bracht onlangs haar nieuwe shapewearlijn Kimono uit, maar deze ontving al snel bakken kritiek. De burgemeester van de Japanse stad Kyoto laat nu ook van zich horen en verzoekt de realityster om de naam te veranderen.

Kritiek

Kort na de lancering van haar nieuwe collectie ontving Kim heel wat kritiek op social media. Zo ging het voornamelijk over de naamkeuze, die respectloos zou zijn tegenover de traditionele Japanse mantel. De Kimono wordt namelijk vooral bij belangrijke evenementen zoals huwelijken of een begrafenis gedragen. ''Waarom kies je voor de naam Kimono? Deze lijn heeft niets te maken met de Japanse cultuur?'', vroegen mensen zich af.

Lees ook: Fans geschrokken van 'nieuw gezicht' Kim Kardashian

Burgemeester

De burgemeester van Kyoto, de stad waar de Kimono veelal gedragen wordt, is het hier mee eens. "We maken ons zorgen dat er een verkeerd beeld ontstaat van de kimono omdat mevrouw Kardashian zo'n bekende influencer is", zegt een woordvoerder tegen AFP.

Hij schreef een open brief aan de brunette. "Ik wil je vriendelijk verzoeken nog eens na te denken over de naam Kimono als merk. Kimono is traditionele klederdracht die erg belangrijk is in onze cultuur en geschiedenis."

Kim liet eerder al aan de New York Times weten dat ze achter de naam staat en niet respectloos wilde overkomen.

Bron: Panorama Beeld: BSR

Laatste nieuws