Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Winonah de Jong: 'We proberen van onze kinderen geen verwende nesten te maken'

Een interview met covergirl Winonah!

Winonah de Jong: 'We proberen van onze kinderen geen verwende nesten te maken'

Winonah de Jong is CEO van haar eigen mode-imperium WINONAH, maar ze is in de eerste plaats moeder van Isaura-Siënna en Kyan. Na vele omzwervingen dankzij de voetbaltransfers van haar man Nigel de Jong streek het gezin vorige zomer neer in de oliestaat Qatar. "We proberen van onze kinderen geen verwende nesten te maken. Laat mij maar ‘nee’ zeggen."

Afscheid

Door de voetbalcarrière van manlief Nigel reizen Winonah en hun twee kinderen Isaura-Siënna en Kyan de hele wereld over. Toch probeert ze haar kinderen een zo normaal mogelijk leven te geven. Ook al is het afscheid nemen elke keer weer pittig.

"Hoe ouder ze worden, hoe moeilijker het voor ze wordt. Ze hechten zich steeds meer aan hun omgeving en hun vriendjes. Ik ben zo dankbaar dat wij makkelijke kinderen hebben, die het snel weer oppakken. Ze zijn beiden heel sociaal. De eerste week op hun nieuwe school hadden ze alweer een playdate gepland met nieuwe vriendjes."

Nanny

In tegenstelling tot vele andere huishoudens in hun omgeving, heeft Winonah ook in Qatar geen nanny voor de kinderen. "Het is hier in bepaalde kringen heel gebruikelijk om een nanny, butler en een chauffeur te hebben. Prima als dat goed voelt, maar tot nu toe rooien Nigel en ik het prima samen. Nigel traint maar één keer in de avond en alle wedstrijden zijn in Doha, dus hij hoeft niet meer te reizen. Hij heeft veel meer tijd, kan mij helpen als ik moet werken of in het buitenland zit. Dan is hij thuis met de kinderen. Als ik het nog drukker krijg, kan die nanny altijd nog."

Voorlopig blijven Winonah en Nigel de zorg voor de kids dus volledig op zich nemen. En ondanks dat hun kinderen in een wereld van weelde opgroeien, zorgen Winonah en Nigel ervoor dat het gezin in huize De Jong met beide benen op de grond blijft staan. Zo krijgen ze niet alles wat ze maar willen en zijn er duidelijke regels.

Geen verwende nesten

"‘Nee’ is bij mij ‘nee’. Ze zijn in een tijd geboren dat ze al zo veel méé hebben, zeker met het leven wat wij leiden. We proberen ze alleen geen verwende nesten te laten worden.” En dus moeten er soms lastige keuzes worden gemaakt. Toen mijn dochter elf werd, we woonden toen nog in Istanbul, wilde ze een laptop voor haar verjaardag. Die had ze ook nodig voor school. Het moest per se een Mac zijn, want die was roségoud. Die zijn duur, dus ik heb haar voor de keuze gesteld: of een verjaardagsfeestje of een laptop."

Isaura-Siënna koos voor de laptop en liet een groot feest aan zich voorbij gaan. "Natuurlijk hebben we wel een taartje gesneden met een paar vriendinnen, maar het werd geen uitgebreid feest voor haar hele klas op een mooie locatie met ballonnen en de hele mikmak. Zo wil ik haar meegeven dat het allemaal niet zo makkelijk gaat."

Benieuwd naar het hele interview met Winonah de Jong? Je leest het in de nieuwe Grazia Kids Special die vanaf morgen in de winkels ligt!

Tekst: Anette de Vries Fotografie: Martin Sweers Styling: Ashley Veraart @ ERA Management Assistent Styling: Cherylle Stein