9 hotspots die je moet bezoeken als je naar Ibiza gaat

Zet deze hotspots maar op je to-do list.

Hey, we're going to Ibiza! De Vengaboys zongen het in 1999 al, en ook nu, twintig jaar later, is het Spaanse eiland van de Balearen nog steeds ongekend populair. En dat snappen we maar al te goed. Met de warme temperaturen, de fijne sfeer en de heerlijke hotspots is het heel fijn vertoeven op Ibiza. Mocht je dus nog geen vakantie geboekt hebben, of zit je al te kijken voor een vakantiebestemming voor volgend jaar, pak je pen en papier er dan maar alvast bij. Grazia's Charissa bezocht deze zomer het zonnige eiland en tipt jou de allerleukste hotspots!

1. Het strand van Portinatx

Nu kun je handoekje-handoekje gaan liggen bij de strandjes rondom populaire badplaatsen als San Antonio en Playa D'en Bossa, maar veel leuker is om met je huurauto naar Portinatx in het noorden van het eiland te rijden. Het is even door de bergen heen (geniet vooral van het mooie uitzicht tijdens je autorit), maar dan krijg je ook wat. Niet alleen huur je hier gewoon nog een bedje voor €7 – dit is op sommige plekken op het eiland geheel ondenkbaar -, ook is de zee hier echt prachtig helder. Neem dus zeker je snorkelset mee om onder water vissen te spotten of ga lekker een uurtje suppen op het water. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen.

Waar: s’Arenal Gros, s'Arenal Petit en Playa Porto

2. Je ogen uitkijken bij Los Enamorados

We blijven nog even in het noorden. Want als je dan toch al naar het fijne strand van Portinatx bent afgereisd, kun je net zo goed even langs het beeldschone Los Enamorados. Dit is een kleinschalig boutiquehotel, waar je ook heerlijk een hapje kunt eten, dat de Nederlandse Roze(marijn) de Witte en haar Frans-Antiliaanse man Pierre een paar jaar geleden omtoverden tot iets moois. Naast de fijne plek, de heerlijke menukaart en het adembenemende uitzicht wat je hier hebt, heeft Los Enamorados nog iets leuks. Alles wat je er namelijk ziet aan accessoires, is ook te koop in hun concept store. Zorg dus dat je met een niet al te volle koffer naar Ibiza komt, zodat je nog een plekje vrij hebt om iets uit deze store mee naar huis te nemen.

Waar: Carretera de Portinatx, 103, 07810 Portinatx

3. Betaalbare tapas eten bij La Bodega

Het kan haast niet anders of je hebt hier ooit wel over gehoord. Het is namelijk the place to be als het om tapas eten op Ibiza gaat. La Bodega bevindt zich in het oude centrum van Ibiza-stad, naast de brug die je in het gezellige Dalt Vila brengt. Van de lekkerste gamba's tot aan de perfecte iberico kroketjes: de gerechten zijn om je vingers bij af te likken. Daarnaast is het ook nog eens super betaalbaar, wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is. Wel is het aan te raden om telefonisch even te reserveren (en dan het liefst voor een plekje buiten), aangezien je zeker niet de enige bent die deze hotspot wil bezoeken. Mocht er in het oude centrum nou echt geen plek meer zijn, dan kun je altijd uitwijken naar de locatie in Talamanca.

Waar: Carrer Bisbe Torres Mayans, 2, 07800 Eivissa / Carrer ses Figueres, 14, 07800 Eivissa

4. Luxe dineren bij Izakaya Ibiza

Voor wie met een goed zakcentje naar Ibiza is vertrokken, moet zeker een bezoek brengen aan Izakaya. Naast dat dit fancy restaurant onder andere gevestigd is in onze hoofdstad, is ook een in de buurt van Ibiza-stad te vinden. Het restaurant vindt plaats op de begane grond van het Sir Joan hotel en zodra je binnenkomt ben je gelijk betoverd. Naast dat het een heerlijk luxe uitstraling heeft en het personeel uiterst vriendelijk is, is het eten hier ook gewoon elke cent waard. Het liefst zouden we alles van de kaart bestellen, maar echte aanraders zijn onder andere de spinazie met gegrilde gamba’s, crispy rice met tuna tartare, en de welbekende popcorn shrimps. Vergeet daar overigens niet een signature cocktail bij te bestellen, want ook die mag je eigenlijk niet missen. En hoewel je door het sharing dining-concept, niet een heel bord vol met eten krijgt, ben je na 4 à 5 gerechten echt goed verzadigd. Al is er uiteraard altijd plek voor een toetje. Aanrader? De verse madeleines met jam en chantilly van witte chocolade. Nom, nom, nom!

Waar: Passeig Joan Carles I, 1, 07800 Eivissa

5. Biologisch en gezond eten bij Passion Café

Uiteraard eten we op vakantie écht alleen maar dingen die we lekker vinden. Maar mocht je even genoeg hebben van de bocadillo's met jamon iberico, croissantjes en donuts als ontbijt, dan moet je zeker even langsgaan bij één van de locaties van Passion Café. Hier kun je terecht voor heerlijke en gezonde breakfast bowls, brood met avocado en gepocheerde eieren of lekkere pancakes met vers fruit. Deze krijg je dan vervolgens erg Instagram worthy geserveerd, waardoor het ook nog eens leuk is voor op the gram. Overigens kun je hier ook gewoon aan het eind van de dag of 's avonds aanschuiven om je breakfast bowl in te ruilen voor een heerlijke burger met zoete aardappelfriet.

Waar: zes verschillende locaties

6. Heerlijk relaxen bij Chiringuito Blue

Geen zin om met je koelbox naar het strand te gaan of de hele dag aan het zwembad te hangen, dan kun je op Ibiza terecht bij de vele beachclubs die het eiland te bieden heeft. Naast dat je hier heerlijk kunt vertoeven op één van de lekkere strandbedjes, kun je ook gewoon binnen plaatsnemen om te genieten van de menukaart. Zo kun je er genieten van lekkere vlees- of visgerechten, maar zijn er ook voor de vegetariërs onder ons verschillende gerechten beschikbaar. Het is hier overigens wel iets prijziger, maar zeker het geld waard om je gespaarde centen aan uit te geven.

Waar: Paseo Marítimo 15, 07840, Santa Eularia

7. Haal 's ochtends je dosis vitamine bij Kaia Café Ibiza

Verblijf je in het fijne dorp Es Canar en wil je, ondanks alle lekkernijen, ook gewoon je dosis vitamines binnenkrijgen, dan zit je bij Del Sor Juicebar & Healthy food goed. Er staat niet veel op de menukaart, maar de acai bowls, broodjes en smoothies die erop staan, zijn wel heel erg lekker. Je kunt er neerstrijken op het terras, maar het ook gewoon to go meenemen. En aangezien er een heerlijk strand op slechts 200 meter ligt, is dat laatste toch wel heel erg om aan te raden.

Waar: Avenida Punta Arabí, 182, Es Canar

8. Trakteer jezelf op een weelderige coupe bij Blow Out Ibiza

Ga je een avondje uit bij één van de vele clubs die Ibiza te bieden heeft, en wil je jezelf even flink in de steigers zetten? Dan moet je zijn bij Blow Out Ibiza! Hier föhnen ze je haar à la de lokken van Gisele Bündchen. Nog net even iets extra's? Laat dan ook even een make-up look aanmeten of voorzie je nagels van een leuk kleurtje. Hierna loop je va va voom de zaak uit en ben je ready to party.

Waar: Av. Pere Matutes Noguera, 87, 07800 Eivissa

9. Burgers eten bij The Butcher Ibiza

Je buik inmiddels vol van alle tapas? No worries, ook op Ibiza kun je gewoon een heerlijke burger met (zoete aardappel)frietjes eten. En waar doe je dat dan beter dan The Butcher? Deze burgertent zit om de hoek bij Izakaya en dus ook in de buurt het centrum van Ibiza. Naast grote burgers en een flinke portie frietjes, kun je hier ook terecht voor romige milkshakes. En dan hebben we het niet over de standaard aardbei- en chocoladesmaken. Van de Banana Peanut Butter tot aan de Dirty Butcher, als je hier bent mag je deze lekkernij zeker niet overslaan. Ga je na het eten gelijk door naar één van de vele clubs op Ibiza en wil je alvast een beetje in the mood komen? Ga dan voor de Boozy Milkshakes met bijvoorbeeld rum of wodka.

Waar: Av. 8 d'Agost, 3, 07800 Eivissa

Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws