Column Rose Bertram: ‘We hebben tot laat staan dansen’

"Modellen weten heel goed hoe ze een feestje moeten bouwen!"

Rose Bertram (24) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (1) in Los Angeles en leeft daar the glamorous L.A. Life.

Goed doen én feesten

Ik vloog afgelopen maand naar Porto Cervo, Sardinië om daar het LuisaViaRoma X Unicef Gala bij te wonen. Rijke donateurs kopen op zo’n avond een tafel bij een galadiner. Om het event een boost te geven en zo veel mogelijk persaandacht te creëren, nodigen ze ook celebrities zoals acteurs, modellen, en zangers uit. Die donateurs willen graag met modellen aan tafel zitten, en voor ons netwerk en imago is het ook weer goed om erbij te zijn.

Je gaat heel chic naar het diner toe. Je haar en make-up worden gedaan en ik heb een eigen stylist, Mitchell Gray, die me kleedt voor dit soort evenementen. Hij weet hoe mijn lichaamsbouw is en wat ik mooi vind en heeft contacten met designers. De jurken die je voor dit soort gelegenheden draagt, kosten namelijk een paar duizend euro, en het is zonde om elke keer een nieuwe jurk aan te schaffen en die vervolgens in je kast te hangen. Voor een designer is het ook leuk om ‘gezien’ te worden op zo’n groot event. Ik droeg dit keer een jurk van de Nederlandse ontwerper Bono van Peursem. Support your Dutchies hè! En daarnaast had ik mooie juwelen geleend van Swarovski.

Sterren gaan eerst over de rode loper en bij binnenkomst krijg je een nummertje. Dan weet je aan welke tafel je zit voor het diner; want er staan zeker zestig tafels. Ik zat daar met andere modellen als Shanina Shaik, Joan Smalls en Adriana Lima, die ik ook persoonlijk ken, dus dat was heel gezellig. Ze houden vervolgens een veiling om geld in te zamelen voor Unicef, dit keer voor bescherming van kwetsbare kinderen over de hele wereld. Op zo’n avond worden allemaal speciale prijzen aangeboden, zoals een vakantie naar Bora Bora inclusief een food trip en massage of een kus van een bekend model. Het bieden liep goed, want er is in totaal zo’n 3,5 miljoen euro opgehaald.

Er waren verder optredens van Shirley Bassey – die zangeres van Diamonds are Forever – en Ellie Goulding, en daarna was er een groot feest. Ik vind het altijd lastig om Greg en Naleya achter te laten, maar dit event was het zeker waard, want je doet alles op één avond: het goede doel steunen, socializen, aan je carrière werken én lekker feesten met andere modellen. We hebben tot laat staan dansen, want neem maar van mij aan: modellen weten heel goed hoe ze een feestje moeten bouwen!

Laatste nieuws