Column Rose Bertram: ‘Ik heb ook weleens mijn avondeten overgeslagen’

Rose leeft the glamorous L.A. Life.  

Rose Bertram (24) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (1) in Los Angeles en leeft daar the glamorous L.A. Life.

In de rij voor een casting

"Ik krijg vaak de vraag hoe een modellencasting nu eigenlijk in zijn werk gaat. In mijn beginjaren als model heb ik er veel moeten doen. Ik vond dat nooit zo leuk, want – zeker als je net in New York zit – moet je echt van casting naar casting. Ik deed er soms wel acht op een dag; dan reisde ik de hele stad door met een grote tas met mijn modellenboeken en hakken erin, want ze verwachten dat je op high heels binnenkomt. Het is echt een investering in jezelf, dus je neemt dure taxi’s om op tijd te komen. Aan het einde van zo’n dag dacht ik vaak: wow, wat is dit heftig!"

"Een casting wordt meestal geregeld via je modellenbureau. Een klant zegt: ‘We zijn op zoek naar dit soort meisjes’, en dan kijkt je agent of jij daarbij past. Je moet er tijdens de casting zo neutraal mogelijk uitzien: geen make-up, losse haren, een nude top, skinny broek, zodat ze je lichaam goed kunnen zien, en geen sieraden. Eigenlijk ziet iedereen er bij binnenkomst precies hetzelfde uit. Er staan altijd veel meisjes in een superlange rij, daar moet je dan maar achteraan sluiten en wachten tot je aan de beurt bent. Vervolgens maken ze een video waarin je praat en jezelf voorstelt."

Victoria's Secret

"Soms vragen ze ook wat je hobby’s zijn en wat je in het dagelijks leven doet, om je een beetje beter te leren kennen. Daarna nemen ze foto’s van je voor-, achter- en zijkant, driekwart en close, en voordat je het weet, sta je weer buiten. Toen ik net begon, was ik superzenuwachtig voor die castings. Dan stond ik met bekende topmodellen in de rij waar ik tegenop keek en dacht ik: waarom zouden ze mij hieruit kiezen? Inmiddels heb ik daar helemaal geen last meer van, met veel modellen ben ik nu ook gewoon bevriend."

"De engste casting vond ik die van Victoria’s Secret, niet van de show, maar voor lingerie online. Je moet dan echt in topvorm zijn, terwijl je de avond ervoor juist lekker uit eten wil gaan, omdat je in New York bent. Ik heb ook weleens mijn avondeten overgeslagen, in de hoop strakker te zijn bij een casting. Maar dat heeft niet zo veel zin, het enige wat helpt is normaal eten en gezond leven. Tegenwoordig doe ik niet zo veel castings meer, omdat klanten me inmiddels kennen. Veel meisjes worden geboekt via hun Instagram en hun following, klanten bekijken gewoon je foto’s online. Wat dat betreft is Instagram nu écht je beste visitekaartje."

Laatste nieuws