Waarom er in de Nederlandse Love Island geen Casa Amor is

En de reden is heel simpel.

In seizoen één van Love Island ontbreekt-ie weer: de Casa Amor. Waarom we in de Nederlandse Love Island geen 'liefdeshuis' hebben, wordt nu uitgelegd door de makers van het feel good programma.

Geen geld

Productieleider Imke Heuver legt uit waarom we zowel in seizoen één als seizoen twee geen Casa Amor hebben. "We zouden dat wel graag willen, maar dat kost echt heel veel geld. Dan moeten we nog een villa huren en zorgen voor nóg meer camera's. En dat allemaal voor maar drie of vier dagen."

Maar er is nog hoop, want Casa Amor wordt voor volgende seizoenen zeker niet uitgesloten. "Dit seizoen komt er nog geen Casa Amor, omdat alle focus eerst gaat naar het neerzetten van een sterk Love Island-seizoen. Het is tenslotte het eerste Videoland only seizoen. Maar wie weet wat de toekomst brengt", aldus de productieleider.

Lees ook: Zo zag Love Islands Thijs er vroeger uit

Het idee

In de UK-versie van Love Island is wel een Casa Amor. Daarbij worden de mannen voor een paar dagen naar een andere villa met nieuwe vrouwen gestuurd. De mannen gingen dus een paar dagen zonder hun gekoppelde vriendin om met andere vrouwen.

Voor de dames geldt hetzelfde, alleen komen er een paar mannen naar hun toe in de villa. Hierdoor wordt de liefde tussen de koppels dus even op de proef gesteld.

Bron: Love Reality | Beeld: Love Island

Laatste nieuws