Column Rose Bertram: ‘Kylie Jenner nodigde me uit voor een Halloweenfeestje bij haar thuis’

Rose leeft the glamorous L.A. Life.  

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (1) in Los Angeles en leeft daar the glamorous L.A. Life.

Industry friends

"In Los Angeles heb je een speciaal soort vriendschap, namelijk die met ‘industry friends’. Het modellenwereldje is niet zo heel groot, en sommige mensen proberen daarom met iedereen bevriend te raken. Voor mij werkt dat niet. Misschien komt het doordat ik niet Amerikaans ben, maar als ik geen klik heb met iemand hoef ik geen vrienden met ze te worden, ook niet als dat handig zou zijn qua werk. Voor mij voelt dat gewoon te fake. Dit betekent overigens niet dat het niet mogelijk is om echte vriendschappen op te bouwen in dit wereldje. Ik heb supermodel Chanel Iman via het werk leren kennen en zij is nu een van mijn beste vriendinnen. We hebben elkaar ontmoet bij Sports Illustrated. Zij was toen echt al een icoon, ik nog maar een rookie. In het begin was ik daardoor best zenuwachtig, want misschien was ze alleen aardig tegen me omdat we samen moesten werken. Maar zij bleek gelukkig ook een klik te voelen en die is er nog steeds, zeker nu we dochters in dezelfde leeftijd hebben."

Nuchter

"Natuurlijk zijn er wel dingen anders als je grote sterren ontmoet. Die zullen je niet meteen hun nummer geven, of echte privézaken delen. Maar ik merk dat het juist bij hen heel erg een gevoelskwestie is. Kylie Jenner bijvoorbeeld kende ik helemaal nog niet zo goed toen ze me uitnodigde voor een Halloweenfeestje bij haar thuis. Daar waren verder alleen haar zussen, moeder en drie andere vriendinnen bij. Volgens mij speelt op die momenten wel mee dat ik Europees ben en vrij nuchter. Vertrouwen is heel belangrijk, en dat stralen wij misschien toch wat meer uit. Met Kylie’s zus Khloé Kardashian had ik in eerste instantie vooral een zakelijke band, omdat ik campagnes heb gedaan voor haar kledingmerk Good American. Maar ik leerde haar goed kennen toen we een avondje uitgingen. Dan zie je ook pas hoe die persoon echt is: Khloé is heel open en spontaan en kan een goed feestje bouwen! Ze nodigde me daarna uit voor de eerste verjaardag van haar dochter True, dus ik denk dat zij het ook gezellig met mij vond. Khloé en Kylie zijn zakelijk gezien ook een voorbeeld voor me, ze hebben al zoveel bereikt in onze branche. Mensen denken vaak dat er veel strijd is onderling, maar zo kijk ik er niet naar. Je moet altijd van je eigen kracht uitgaan, maar het is wel mooi om mensen in je omgeving te hebben die je daarbij inspireren."

Laatste nieuws