7 Momenten van plaatsvervangende schaamte die je ervaart bij First Dates

Herkenbaar?

First Dates is hartstikke leuk, maar soms wil je bij ongemakkelijke momenten wel even achter de muur kruipen of heel hard wegzappen. Hieronder vind je een pijnlijk overzicht van die momenten. Geniet/huiver!

Momenten

1. Het begint meteen al bij het binnenkomen
Dat er al één iemand aan de bar zit, die ander binnenkomt, en er tijdens het praatje met Sergio al een soort van ongemakkelijk oogcontact is omdat diegene op de kruk op een meter of zeven zit te gluren naar degene waar hij/zij over een minuut mee moet daten. Brrrrr.

Lees ook: Zien: hilarisch fragment in tv-programma First Dates

2. Als bij aan de bar zitten het gesprek al stokt
Het komt vrij vaak voor dat al tijdens het eerste drankje er een ongemakkelijke stilte valt te noteren – vlak nadat ze beiden hun woonplaats hebben gedeeld en die een eindje uit elkaar blijken te liggen. Dan moet je dus nog de hele avond. Soms kan barman Victor de boel nog een beetje redden, maar toch: aaaaaaarggghhh.

3. Ze gaan moeilijke dingen eten
Alsof een blind date nog niet ingewikkeld genoeg is, doen de kandidaten het zichzelf ook meer dan eens aan om iets ingewikkelds van de menukaart te bestellen.

4. Iemand begint over kinderen
Regel 1 van daten: BEGIN NIET OVER KINDEREN OP DE EERSTE DATE! En daar houden de kandidaten zich lang niet altijd aan. Zelfs een ongemakkelijke stilte is nog beter…

5. Tsja, de ongemakkelijke stilte dus
Maar al te vaak zit je met gekrulde tenen te kijken als de twee kandidaten hebben uitgewisseld waar ze wonen en waar ze werken. En daarna valt het stil. *Krekels*.

6. Het gedoe met de rekening
Als het beruchte schatkistje op tafel wordt gelegd, moet je eigenlijk met je afstandsbediening in de aanslag zitten, want dan gebeurt er haast per definitie iets ongemakkelijks. Eigenlijk in alle situaties. Want ze doen er óf heel lang over om elkaar duidelijk te maken dat splitten prima is, óf de man betaalt, maar dat gaat ook nooit heel soepel.

7. En dan is er nog het moment aan het einde waarbij één van de twee wél een vervolgdate wil
Het moment dat de éen een vaag verhaaltje houdt over het gebrek aan klik, knikt de ander een beetje treurig mee. Maar als het aan diegene lag, was er gewoon nog een date gekomen. Ouch…

Bron: Upcoming | Beeld: First Dates

Laatste nieuws