Column Rose Bertram: ‘Het blijft altijd moeilijk als mensen je dingen kwalijk nemen’

Rose kreeg onlangs veel kritiek.

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (1) in Los Angeles en leeft daar the glamorous L.A. Life.

MDL Beast Festival

"Als influencer is het soms best lastig om te bepalen welke uitnodigingen je aanneemt en welke niet. Ik doe altijd mijn best om samen met mijn team te kijken wat goed bij me past en wat niet, want je wil niet overal maar je naam aan verbinden. Toch krijg je soms kritiek, zoals laatst toen ik naar het MDL Beast-festival in de Saoedi-Arabische plaats Riyad ging. Het ging niet om een fotoshoot of iets dergelijks, ze vroegen alleen of ik wilde komen. Voor mij was het daardoor meer pleasure dan werk. Het leek mij een leuke ervaring, dus ik ben akkoord gegaan. De organisatie had een flinke groep influencers uitgenodigd om het festival in de spotlights te zetten. Ik was daar met onder anderen Sofia Richie, Irina Shayk, Winnie Harlow, Romee Strijd en Alessandra Ambrosio. Daar kwam ineens veel commentaar op, van mensen die vinden dat je een event in Saoedi-Arabië niet moet promoten vanwege de mensenrechtensituatie daar. Ik heb daar toen ik op het festival was niet veel van meegekregen, maar zag achteraf wel de reacties."

Influencers

"Het blijft altijd moeilijk als mensen je dingen kwalijk nemen. Ik respecteer zeker de mening van anderen, maar ik heb daar vooral een land gezien waarin mensen dingen willen veranderen. Zo was MDL Beast het eerste festival in Saoedi-Arabië waar mannen en vrouwen samen konden feesten. Daar wilden ze aandacht voor, en daarom nodigden ze influencers uit. Persoonlijk vind ik dat als mensen een land willen veranderen, je ze ook de kans moet geven dat te doen door die boodschap te delen. Als je ze niet wil steunen, omdat er ook bepaalde dingen zijn die nog niet goed gaan, dan blijft het beeld dat mensen van dat gebied hebben bestaan en zal het niet snel anders worden. Ik woon niet in Saoedi-Arabië en ik ken het niet genoeg om te weten wat er echt gaande is, dus daar kan ik geen uitspraken over doen. Maar ik hoop wel dat het festival een begin was van de verandering die heel veel mensen in het land graag willen zien. En dat zij zich gesteund voelen doordat er veel influencers zijn gekomen die een nieuwe kant van die wereld met hun volgers hebben gedeeld. Ik ben altijd op zoek naar positieve energie, en ik heb die daar in ieder geval gevoeld. Hopelijk leidt dat op den duur tot een betere situatie daar."

Laatste nieuws