Column Rose Bertram: ‘In mijn vriendenkring zitten natuurlijk ook een aantal bekende mensen’

Rose leeft the glamorous L.A. Life.

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (1) in Los Angeles en leeft daar the glamorous L.A. Life.

FOMO

"In Los Angeles is elke avond wel iets te doen. Als je wil, kun je iedere dag naar een feestje, diner, mode-event of een première. Hartstikke leuk natuurlijk, maar soms voel je ook wel druk om overal je gezicht te laten zien. Hier is alles toch een combinatie van werk en privé. Ja, het is heel gezellig, maar elk event kan ook weer een kans zijn om nieuwe contacten op te doen. Daarom moet je jezelf weleens van de bank slepen als je eigenlijk niet zo veel zin hebt: je moet ook aan je toekomst denken. Zelf heb ik voor 2020 het goede voornemen gemaakt om naar één event per week te gaan. Want elke avond van huis weg, dat is gewoon niet het leven waarvoor ik kies. Ik zie genoeg mensen bij wie FOMO, de ‘fear of missing out’, het overneemt: ze hebben altijd stress dat ze juist dat ene feestje missen en hun hele leven gaat daardoor om die events draaien. Dat kun je misschien doen als je geen gezin of partner hebt, maar voor mij ligt dat anders. Mijn ideale uitgaansavond begint met een etentje. Direct van huis naar een club gaan, dat vind ik zo’n grote overstap. Eén van mijn favoriete restaurants in Los Angeles is Catch op Melrose Avenue, dat is al jarenlang een echte hotspot."

A-listers

"Daarnaast is Sugarfish een must voor sushi, en in Soho House in West-Hollywood kom je veel leuke mensen uit de modewereld tegen. Ik heb inmiddels een flinke vriendenkring opgebouwd hier, mensen met positieve energie met wie het leuk uitgaan is. Daar zitten natuurlijk ook bekende mensen tussen, maar in Los Angeles is iedereen er zo aan gewend om die te zien, dat dat in de regel geen probleem is. Bij de echte A-listers ligt dat wel wat anders. Als je uitgaat met Kylie Jenner en Khloé Kardashian bijvoorbeeld, dan ga je niet door de voordeur naar binnen. Die gebruiken de VIP-entree en hebben ook iemand bij zich die ervoor zorgt dat niemand ze lastig valt op zo’n avond. Binnen zijn er speciale privéruimtes ingericht waar alleen zij en hun vrienden kunnen komen. Dat is natuurlijk leuk om zo nu en dan mee te maken, maar voor mij geen must. Zeker nu ik kieskeuriger ben in waar ik wel en niet naartoe ga, is voor mij het belangrijkste dat ik positieve, eerlijke mensen om me heen heb. Dat is denk ik de Europeaan in mij: sommige contacten kunnen misschien goed voor je carrière zijn, maar als het geen leuke mensen zijn, dan blijf ik liever een avondje thuis."

Laatste nieuws