Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Column Rose Bertram: 'Het coronavirus heeft ook Los Angeles in zijn greep'

Rose leeft The Glamorous Life in LA.

Column Rose Bertram: 'Het coronavirus heeft ook Los Angeles in zijn greep'

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (2) in Los Angeles en leeft daar The Glamorous Life.

Coronavirus

"Het coronavirus heeft ook Los Angeles in zijn greep. Net als in Nederland betekent dat voor ons vooral dat we niet zomaar de deur uit kunnen en afstand moeten houden als we dat wel doen. Natuurlijk is de situatie ernstig en angstig, maar ik probeer altijd de lichtpuntjes te vinden, en waar dat kan er een positieve draai aan te geven. Zo merk ik dat mensen nu meer op social media zitten en daarom besteed ik daar extra aandacht aan. Ik reageer meer in de comments en beantwoord veel dm’s. Ik maak YouTube-video’s over hoe Naleya en ik de tijd doorbrengen. Omdat niemand naar een yogastudio kan, houd ik sessies op Instagram en met collega Shanina Shaik heb ik een livevideo gemaakt over huidverzorging. Ik heb ook een actie opgezet waarbij ik volgers die financieel zijn getroffen een handje help, door bijvoorbeeld een maaltijdbon te sturen of spullen die ze nodig hebben. Ik ben blij dat ik dat kan doen, ook al ligt mijn eigen modellenwerk ook helemaal stil op het moment."

Negatieve reacties

"Ook nu zitten er tussen alle mooie reacties weleens negatieve. Het viel Greg en mij bijvoorbeeld op dat het ons goed deed af en toe even in de zon te gaan zitten. Dat deelde ik, en dan roept iemand meteen dat niet iedereen een tuin heeft. Dat weet ik, maar de zon schijnt toch voor iedereen? Natuurlijk is het nu fijn om comfortabel te wonen, maar uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Zelf probeer ik deze tijd ook te gebruiken om na te denken over de keuzes die ik normaal gesproken maak. Bijvoorbeeld over de mensen in mijn leven. Met sommigen ga ik eigenlijk alleen uit. Nu dat helemaal wegvalt, kun je je afvragen wat zij toevoegden, en wat en wie je eigenlijk echt nodig hebt om je heen. Met mensen die zich vooral druk maken dat ze op het moment niet naar feestjes en events kunnen, kan ik sowieso niet zoveel. Ja, het is even aanpassen, maar onze opa’s en oma’s hebben in oorlogen moeten leven en wij hoeven alleen maar binnen te blijven. Een beetje glamour opgeven zou je laatste zorg moeten zijn."