doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Yolanthe interviewt Monica Geuze over break-up: 'Ik ben nu oké met de situatie, dat was ik een tijdje niet'

"De spanningen liggen nog altijd hoog"
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Yolanthe interviewt Monica Geuze over break-up: 'Ik ben nu oké met de situatie, dat was ik een tijdje niet'

Ze zijn allebei alleenstaande moeders, gingen afgelopen jaar door een relatiebreuk én ze zetten zich in voor Free a Girl. Niet zo gek dus dat Grazia's gasthoofdredacteur Yolanthe koos voor een mooi en eerlijk gesprek met Monica Geuze over haar breuk met Lars Veldwijk en het alleenstaande ouderschap.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

YOLANTHE: “Ik wil heel graag weten hoe het met je gaat.”
MONICA: “Ik voel me goed, ondanks die quarantaine-ellende. Ik merk namelijk dat het me ook rust en inzichten geeft.”
YOLANTHE: “Ben je alleen met de kleine of ook met familie of vrienden?”
MONICA: “Ik ben grotendeels alleen met haar. Ik heb nog nooit zo veel tijd met haar doorgebracht sinds haar geboorte.”
YOLANTHE: “De eerste jaren waren bij mij juist wel heel intens. Ik was vrijwel 24/7 met Xess. Juist dit jaar is Xess begonnen met pre-school, waardoor ik meer ruimte had voor andere dingen.”
MONICA: “Ik ben niet zo’n moeder die het heerlijk vindt om thuis te blijven en de hele dag met haar kind te tutten. Tuurlijk is dat even leuk, maar op een gegeven moment wil ik ook weer mijn eigen dingen doen. Als je samen bent, kun je de taken verdelen, maar nu komt de zorg van Zara-Lizzy helemaal op mij terecht.”
YOLANTHE: “Heeft Lars tijdens de quarantaine overwogen om terug te komen naar Nederland?”
MONICA: “Dat kan niet zomaar. Hij was hier het weekend voordat het allemaal begon en toen hij terugkeerde naar Korea, ging het daar op slot. Los van die corona- ellende, is Korea ook niet om de hoek.”
YOLANTHE: “Hoe is dat voor jou dat hij zo ver weg zit?”
MONICA: “Toen we nog samen waren, leek dit me het ergste scenario: dat je uit elkaar gaat en je kindje niet bij allebei de ouders kan zijn. Maar ja, dan is het ineens zo en probeer je je toch te herpakken. Wij hadden een soort co-ouderschap – de ene week was ze bij mij en de andere week bij hem – zodat we allebei ons werk konden blijven doen. En toen kwam het nieuws dat hij naar Korea ging en kwam het ineens allemaal op mij aan. Voor de kleine vind ik het hartverscheurend.”
YOLANTHE: “Wat zijn de momenten dat je het ’t moeilijkst vindt om een alleenstaande moeder te zijn?”
MONICA: “Ik vind het vooral lastig met mijn werk. De opa’s en oma’s zijn superlief en altijd bereid om op te passen, maar soms komt het logistiek niet uit en moet ik dingen laten omdat ik er voor haar moet zijn. Ik vind het ook gewoon pijnlijk dat ze haar vader niet om zich heen heeft.”
YOLANTHE: “Ja, dat begrijp ik heel goed. Zelf ben ik nu alleen met Xess en ik denk vaak: hij moet ook een beetje stoere dingen doen, die hij normaliter met zijn vader zou doen. Dan ga ik met hem stoeien of voetballen in het park. Ik wil dat hij die jongensdingen ook meekrijgt, want bij mij ziet hij vooral hoe ik mijn haar doe, me opmaak of het huishouden doe.”
MONICA: “Ik heb dat ook heel erg. Als ik me opmaak, wil zij ook een kwast die ze tegen haar gezicht aan kan houden. Maar ik ga ook met haar voetballen om haar die mannelijke kant mee te geven, en dat vindt ze superleuk. Wat ik wel mis, is het samen een team zijn dat hetzelfde over de opvoeding denkt. Dat moet ik nu alleen doen.”
YOLANTHE: “Voel jij je inmiddels weer helemaal oké of ben je nog steeds heartbroken?”
MONICA: “Ik merk wel dat de spanningen nog altijd hoog liggen. Lars en ik trappen soms op elkaars tenen als we alles in goede banen proberen te leiden. Het contact is nu goed en het is fijn dat hij de kleine bijna iedere dag kan bellen. Ik merk ook dat sommige dingen, die hij goed bedoelt, ineens in het verkeerde keelgat kunnen schieten, omdat de emoties nog hoog zitten. Maar op zich gaat het wel goed; ik ben nu oké met de situatie, dat was ik een tijdje niet.”

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt!

Lees ook: Monica Geuze neemt volgende stap in relatie met nieuwe vriend

Beeld: ANP

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');