Dave Roelvink voor het eerst openhartig over sexschandaal

Aha...
Dave Roelvink voor het eerst openhartig over sexschandaal

Dave Roelvink heeft een rumoerige tijd achter de rug. De dj moest begin dit jaar naar het ziekenhuis vanwege een gedeeltelijke verlamming van zijn gezicht én hij raakte deze week betrokken bij een auto-ongeluk, niet lang nadat er een einde kwam aan zijn relatie met Julia Mekkes. Echter heeft Dave een aantal jaar geleden ook al een moeilijke tijd gekend, waar hij nu voor het eerst openhartig over spreekt.

Vroeger

De zoon van Dries Roelvink raakte in 2014 betrokken bij een zogeheten sexschandaal. Hij werd in verband gebracht met een juwelendiefstal in een villa, waar hij was met onder andere de dochter des huizes Melissa. Er werden filmpjes verspreid waarop te zien was dat hij oraal bevredigd werd door haar.

In een YouTube-video met Kaj Gorgels praat Dave openhartig over het moment dat heel Nederland die filmpjes onder ogen kreeg. "Je bent jong, je doet iets stoms, iets heel stoms, en daardoor heeft het hele land plots een mening over je", vertelt hij.

Lees ook: Ooggetuige reageert op auto-ongeluk Dave Roelvink

Schandaal

"Ik was 18 en ik had eigenlijk nog nooit echt iets met tv te maken gehad, maar in één keer kreeg ik heel Nederland achter mij aan", vertelt Dave. "Voorpagina's Telegraaf dagen achter elkaar, elke dag RTL Boulevard, elke dag Shownieuws, elke dag negatief... Ik heb daar echt serieus psychische problemen van gehad en heb hulp moeten zoeken. Dat is een hele zware periode geweest."

Veroordeling

Uiteindelijk heeft de dj zijn excuses aangeboden en werd hij slechts veroordeeld voor heling. "Er is nooit groots naar buiten gebracht dat ik daarvoor ben vrijgesproken, net als voor die diefstal. Er werd altijd gezegd: hij is daar misschien schuldig aan", vertelt Dave.

"Ik werd dus door het hele land veroordeeld en ben voor mijn gevoel nooit landelijk vrijgesproken voor dat ik dat het meisje niet heb aangedaan en geen diefstal heb gepleegd", merkt Dave op. "Dat was voor mij heel zwaar, want al was de rechtszaak klaar: ik had nog steeds het gevoel dat het hele land me haatte."

Nu is het boek voor hem gesloten.

Bron: Superguide | Beeld: BSR, YouTube

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f6ed32a656bd', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });