RIVM komt met heel goed nieuws omtrent coronavirus

Yes!

Het coronavirus heeft Nederland al sinds begin maart in zijn greep, maar nu lijkt er toch licht aan het einde van de tunnel. Het RIVM meldt namelijk dat er vandaag nul coronadoden zijn bijgekomen.

Sterfgevallen

Het aantal coronadoden staat na 24 uur nog steeds op 6090. Dit is een nieuwe doorbraak sinds begin maart toen er elke dag minstens één persoon overleed aan het coronavirus.

Afgelopen vrijdag stierven twee mensen aan het virus. Dat zijn de laatste sterfgevallen die tot nu toe zijn geregistreerd. Op zaterdag en zondag is voor tot zover bekend nog niemand overleden.

Lees ook: Wetenschappers onthullen mogelijk nieuw effectief middel tegen coronavirus

Weekend

Er is een mogelijkheid dat het aantal sterfgevallen op dinsdag weer gaat oplopen, omdat sterfgevallen uit het weekeinde soms in de loop van maandag aan het RIVM worden doorgegeven.

Het RIVM brengt daar dinsdag meer informatie over naar buiten. Op 31 maart stierven 175 patiënten, het hoogste aantal tot nu toe.

GGD’en hebben twee nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten gemeld. Daarmee komt het totaalaantal opnames op 11.851. Het virus is vastgesteld bij nog 69 mensen. Dat totaal is gestegen naar 49.658.

Bron: Trouw I Beeld: BSR

Laatste nieuws