Column Rose Bertram: ‘Het voelt op dit moment niet goed om in Los Angeles te wonen’

Rose is terug in Nederland.

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woonde samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (2) in Los Angeles en leefde daar The Glamorous Life.

Heimwee

"Greg, Naleya en ik zijn sinds kort weer terug in Nederland. Voor hoe lang weten we nog niet, maar wat we wél weten, is dat het op dit moment niet goed voelt om in Los Angeles te wonen. Door corona is alles nog in lockdown, en de regels daar zijn veel strenger dan hier in Nederland. Daarnaast is sinds #blacklivesmatter de sfeer ook helemaal veranderd. Er is veel vandalisme en ik voel me niet prettig meer als ik met Greg of andere donkere mensen door LA rijd. Nederland is veel vrijer en toleranter, daarom hebben we besloten om voorlopig een huis te huren in Amsterdam, terug naar onze roots. Terug naar België, waar ik vandaan kom, voelde iets te veel back to my roots. Ik vind Amsterdam wat wereldser, en ik denk dat ik hier qua carrière meer kan doen. We hadden ook wel heimwee naar Nederland. Hier hebben we onze familie in de buurt en veel van onze vrienden wonen dichtbij. Los Angeles is geweldig, we leefden the American dream, maar we bleven toch altijd een beetje vreemden."

Personality

"Hier voelt alles vertrouwder. Mijn twee zusjes kunnen komen logeren wanneer ze willen, en ook mijn nichtje komt regelmatig langs, wat heel fijn is voor Naleya. Ze wordt over anderhalf jaar vier, en gaat dan naar school. Tegen die tijd moeten we definitief beslissen of we in Nederland willen blijven, maar ik kan die keuze nu nog eventjes voor me uit schuiven. Ik ben momenteel druk met het inrichten van onze woning, een herenhuis met drie etages. Ik krijg daarbij hulp van AroWonen, een interieurmerk dat heel veel leuke spullen heeft. Het is helemaal mijn stijl: lekker jong, vernieuwend en verfrissend. Daarnaast wil ik vanuit Nederland mijn Chubby in Shape-brand verder uitbreiden. We gaan binnenkort een app met recepten lanceren. En ik heb ook plannen voor een kruidenlijn, omdat die zo belangrijk zijn om alles wat je kookt op smaak te brengen. Verder ben ik nog steeds ambassadeur voor Pretty Little Thing. Dat is waar ik mijn focus op wil leggen: contracten met merken die méér draaien om mij als personality. Een andere droom van mij is acteren, maar dat komt nog wel als ik hier wat meer gesetteld ben… Eerst maar eens even dat huis op orde brengen."

Laatste nieuws