Witte chocolade cheesecake met frambozen

Met daarbij natuurlijk het recept! Dit is zo'n taart die je zeker een keer gemaakt moet hebben. Of vaker. Tenminste, a...


Met daarbij natuurlijk het recept!

Dit is zo’n taart die je zeker een keer gemaakt moet hebben. Of vaker. Tenminste, als je jezelf wilt trakteren op de sensatie van een zoete, friszure, zachte mousse. In combinatie met het crunchy effect van de koekjes. Goddelijk, ik kan niet anders zeggen! Alleen, met een wachttijd van een paar uur, word je geduld wel wat op de proef gesteld.

Witte chocolade cheesecake met frambozen

Ingrediënten:
200 g bastogne koekjes
80 g boter, gesmolten
200 gram witte chocolade, in stukjes gebroken
125 ml slagroom
120 g suiker
1 ei
400 g monchou
1 el rasp van sinaasappel, fijngehakt
2 bakjes frambozen

Benodigdheden:
Springvorm, 25 cm doorsnede
Bakpapier

Bereidingstijd:
30 min + 5,5 uur wachttijd

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, of doe de koekjes in een hersluitbare plastic zak en stamp ze fijn met een deegroller. Meng de fijngestampte bastogne koekjes met de gesmolten boter en stort dit in een springvorm. Stamp het geheel goed aan. Bodem in de ijskast bewaren totdat deze hard is geworden. Smelt ondertussen de chocolade met de slagroom in de magnetron 1,5 minuut per 100 gram en nooit hoger dan 350 Watt (in dit recept dus 3 minuten). Wel elke 15 seconde even doorroeren. De chocolade met de slagroom kunnen ook ‘au bain marie? gesmolten worden. Chocolademengsel even laten afkoelen. Suiker, ei, monchou en sinaasappel rasp met een mixer mengen tot een gladde massa. Afgekoelde chocolademengsel door de monchoumix mengen en in springvorm schenken. Bak de taart 40 min in de oven. De zijkant van de taart is stevig en het midden moet nog drillerig zijn. Daarna (belangrijk!) minstens 3 uur laten afkoelen en gedurende minstens 2 uur weer laten opstijven in de ijskast. Het drillerige middendeel stijft dan op. Het beste is om de taart een nacht in de ijskast te houden. Garneer de taart voor het serveren met frambozen. Voor een echt kersteffect, bestrooi je de taart nog met wat poedersuiker.


Dit recept van PipFoods zie je ook terug in de Kerstnummer van Hip&Hot magazine

Een ander lekker recept, is dit Kerstbrood uit Pauline’s keuken. De lekkernij tijdens elk Kerstontbijt. Je kunt ervoor naar de winkel, maar zelf maken is nog leuker. Behalve dat ook dit recept een lange wachttijd heeft, is het makkelijk en heerlijk. Gewoon doen dus!

Kerstbrood

Ingrediënten:
500 gr tarwebloem
50 gr suiker
1 tl kaneel
15 gr gist
9 gr zout
200 gr lauwe melk
100 gr lauw water
50 gr zachte roomboter in blokjes
Poedersuiker om te bestrooien
Gesmolten boter om te bestrijken

Vulling
60 gr gehakte pecannoten
20 gr sinaasappelsnippers
25 gr sukade
60 gr rozijnen
40 gr krenten
250 gr spijs
1 ei
1 tl citroenrasp

Bereiden:
Meng de bloem met de suiker, de gist, kaneel, zout en het water en de melk. Kneed hier een soepel deeg van in een keukenmachine. Voeg na 10 kneden, klontje voor klontje de roomboter toe. Kneed het geheel goed door elkaar tot een licht plakkerig deeg. Als je het uit elkaar vouwt moet er een vliesje ontstaan zoals een kauwgombal. Leg het deeg in een met zonnebloem olie ingevette kom en laat het onder een natte theedoek, op een warme plek een uur rijzen. Totdat het in volume verdubbeld is. Meng de noten, sukade, de sinaasappel en de krenten en rozijnen door elkaar. Druk de lucht uit het deeg. Verdeel de vulling over het deeg en kneed het er voorzichtig door heen. Maak een bal van het deeg en laat dit even rusten.

Meng in de tussentijd de amandelspijs met het ei en de citroen en maak er een rol van. Druk het deeg uit tot een rechthoek en leg de spijs in het midden van het deeg. Vouw 1/3 van het deeg over de spijs. Voeg de ander helft er terug over heen. Druk de randen aan. Leg de stol op een vel op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de stol weer een uur rijzen onder de theedoek. Bak de stol vervolgens op een bakplaat in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten. Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 160 graden. Bestrijk de stol met de gesmolten roomboter en bestrooi het brood met poedersuiker. Lekker met roomboter er op.

Laatste nieuws