slogan

Winonah de Jong: 'Ik wil dit heel graag en al heel lang'

Ze woont sinds kort in LA, is fijn aan het influencen en ontwerpt en passant de mooiste kleding. Winonah de Jong is vastbesloten: ze wil een mode-imperium. 

World domination

"Fashion is altijd mijn meisjesdroom geweest, ook al is het een pittig wereldje. Dit is hoge mode. Kwaliteit. Geen confectie. Je moet een flinke partij ballen hebben om dat te kunnen en willen doen. Maar ik ben een doorzetter. Als ik het eenmaal doe, ben ik niet te stoppen. Soms heb ik het idee dat ik mezelf dubbel moet bewijzen, maar ik ben nog lang niet klaar. Ik heb nog zo veel moois in petto, dus ik zou zeggen: Let’s go."

Haar missie? "World domination. Haha. Mijn pr- partners zijn druk bezig om het merk WINONAH wereldwijd te positioneren. Ik wil dat het in de juiste shops hangt, door de juiste mensen gedragen wordt en omarmd wordt door de modewereld."

Carrière & kids

Twee kinderen en een succesvolle carrière kan lastig zijn. Tenzij je Winonah bent, want die weet alles perfect te combineren. "Een overweging die ik als moeder heb moeten maken, is: wil ik wel meer van huis zijn? Maar met een goede planning is alles mogelijk."

Eigen droom

Het was voor de hand liggend om samen met het management van Nigel haar label op te zetten, maar dat wilde Winonah niet. Ze wilde het per se alleen met haar eigen mensen doen. "Mensen moeten vooral begrijpen: Nigel en ik zijn één, maar hebben ieder een eigen droom. Hij heeft die van hem kunnen waarmaken, maar ik heb ook een passie. En ik vind het belangrijk om dit alleen te doen, juist omdat het zo makkelijk zou zijn om het via hem of samen met hem te doen." 

Maar hij steunt haar uiteraard wel op alle mogelijke manieren. "Hij weet als geen ander wat het is om je dromen te chasen. Dus hij is helemaal van de support en weet dat het drukke tijden voor ons worden. Maar met een goede planning en communicatie kom je heel ver. Het is ook een kwestie van het elkaar gunnen. Ik heb hem ook alle jaren zijn shine gegund. Dat is vanzelfsprekend bij ons. Hij wil voor mij het beste, net zoals ik dat voor hem wil."

Het hele interview lezen? De nieuwe Grazia ligt vanaf vandaag in de winkel!,