slogan

Vrouwen doen dramatische dingen voor schaarse pil

Het is je vast niet ontgaan dat er een tekort is aan de anticonceptiepil. Waar er eerder al een handel in begon op Marktplaats, zetten anderen weer een noodkreet op social media. En dat heeft effect!

Menstruatiedrama

Chantal Kuipers geef toe dat ze haar verhaal een beetje heeft aangedikt, maar ze hierdoor wel gelijk van heel veel vrouwen hulp aangeboden kreeg. In haar oproep vermeldde ze de zin: "Zodra ik ongesteld ben, bloed ik dood, daarom slik ik de pil", waar ze nu wat meer duidelijkheid over geeft. "Ik bloed natuurlijk niet dood, maar ik kan niet functioneren zonder de pil. Ik val flauw en lek binnen 20 minuten door", vertelt ze over haar menstruatiedrama.

Lees ook: Met deze handige gadget vergeet je nooit meer je pil te nemen

Onbegrip

Omdat ze ineens een enorme lading aan pillen toegestuurd kreeg, besloot ze de hasthag #vrouwensteunenvrouwen in het leven te roepen. Zelf houdt ze namelijk maar drie pillen, de rest wil ze weer doorgeven aan anderen. Het tekort aan de anticonceptiepil speelt nu al een tijdje en zorgt voor aardig wat problemen. "Apothekers worden uitgescholden en krijgen soms lege doosjes naar hun hoofd geslingerd. We begrijpen het onbegrip van de vrouwen, maar de apothekers kunnen er helaas ook niks aan doen”, vertelt de KNMP-woordvoerder. 

Minister Bruins (Minister van Medische Zorg & Sport) heeft vorige week aan de Tweede Kamer laten weten dat het tekort nog enkele weken zal aanhouden. Bummer!

Bron: AD Beeld: Twitter, iStock