Voorafje

Nog geen paar weken geleden hoorde ik dat ik jullie mag gaan verwennen met heerlijke recepten, verrassende eettentjes, h...

Nog geen paar weken geleden hoorde ik dat ik jullie mag gaan verwennen met heerlijke recepten, verrassende eettentjes, hippe foodevents en met de nieuwste voedingstrends. Geweldig om op deze manier met mijn allergrootste passie bezig te zijn!

Voor mij geen stedentrip zonder vooraf eerst de hele stad te screenen op de leukste culinaire hotspots. Geen gesprek met een vriendin zonder dat ik meteen begin te ratelen over eten. En geen bezoek aan een supermarkt zonder dat mijn ogen de schappen scannen op nieuwe producten. Voor anderen om gek van te worden, voor mij de eerste levensbehoefte.

Zelf hou ik van recepten met heerlijke plaatjes. Overigens zien die plaatjes er in mijn keuken toch altijd net even iets anders uit. Of van makkelijke snelle gerechten die er hemels uitzien en de indruk wekken dat het erg veel werk is geweest. Maar liefst wel allemaal met verse ingrediënten en van goede herkomst.

Naast het bedenken van recepten daag ik mezelf ook graag uit in de keuken. Misschien nu echt de hoogste tijd om zelf die eend uit te benen. Altijd al gewild, maar ik durf niet. Het maandelijks omtoveren van mijn eetkamer tot restaurant. Waarom niet,…in deze tijden van crisis? Of een maand zien te overleven zonder suiker en een wijntje. De moeilijkste van alle drie…..

Dus geen dieetrecepten van deze voedingskundige, maar vooral heerlijk genieten van goed eten. Wel met af en toe leuke voedingsweetjes en handige tips.

Tot slot nog even dit kleine recept, gekregen gisteren tijdens de thee bij een vriendin, dat ik echt nog even met jullie wil delen. Gewoon als voorafje op wat nog komen gaat……

Ingrediënten:
125 ml crème fraîche
2 el aardbeienjam (van goede kwaliteit)
1 pak zandmoppen (of andere zandkoekjes)
poedersuiker
aardbeien

Bereiden:
Meng de crème fraîche met 11/2 el aardbeienjam en breng op smaak met poedersuiker. Bestrijk een koekje met een beetje aardbeienjam, daarop een lepeltje van het crème fraîche mengels en garneer tot slot met 1 aardbei. Mmhhh…….

Tip: leuke traktatie voor een kinderfeestje, gebruik blauwe bessen en blauwe bessenjam bij de geboorte van een jongetje, of op een etagère tijdens een high tea.

Laatste nieuws