slogan

Thijs Römer: 'Ik voel me gezegend met mijn familie'

_Alles is Familie_ gaat op 22 november in première. Vrouwonline sprak met Thijs Römer, die onderdeel uitmaakt van de Nederlandse sterrencast.

In Alles is Familie draait het zoals de titel al aangeeft, allemaal om familie en de band die je met elkaar hebt. Thijs Römer speelt Rutmer, een componist die een lichtelijke control freak is. Zelf lijkt de acteur in dat opzicht totaal niet op zijn personage. “In tegenstelling tot Rutmer sta ik erg open voor verandering”, licht hij toe. Wel vinden zowel Thijs als Rutmer hun familie erg belangrijk.

Familieman De 34-jarige acteur is getrouwd met Katja Schuurman en samen hebben zij een dochter: Sammie van 2,5 jaar. Zichtbaar trots op zijn gezin vertelt hij: “Ik vind het heel belangrijk om zo dicht mogelijk bij elkaar te zijn. Zowel Katja als ik zijn veel bij Sammie geweest sinds ze er is. Elk stapje hebben we heel bewust mee kunnen maken. Dat is vooral mooi omdat je dat maar één keer kunt doen.” Met de familie zijn Katja en Thijs ook erg hecht. “De Römer-kant van de familie is erg groot, ongeveer 35 man. We zien elkaar regelmatig op verjaardagen en feestdagen. Ik weet niet beter dan dat mijn familie hecht en liefdevol is en dat je daar echt veel aan hebt. Het is een warm nest en daar voel ik mij heel gezegend mee.”

Familiemoment Het favoriete familiemoment van Thijs is niet Kerst, maar Pasen. “Wij hebben namelijk de gewoonte om eieren te verstoppen in de tuin. Dit wordt vaak een achterlijk tafereel, omdat degene die als laatst zijn ei vindt een act moet doen tussen de schuifdeuren”, zegt hij lachend. “Voor mijn familie is het eieren zoeken dus niet erg ontspannen, want niemand wil het gênante moment van die act meemaken. Daarom rent iedereen als een debiel door de tuin, als een kind zo blij als ze hun ei gevonden hebben. Bij de mensen die als laatste overblijven zie je echt paniek ontstaan. Toch is het altijd heel gezellig.”

“Het is mij ook één keer overkomen”, vertelt de blonde acteur, die zichtbaar geniet van de herinnering. “Ik dacht: ik zal jullie krijgen! Tussen de schuifdeuren ben ik toen het Paasverhaal uit de Bijbel voor gaan lezen. Dat was meer pijnlijk dan grappig, maar alles rondom die act is wel mijn favoriete familiemoment. En daarna gaan we meestal praten, eten en drinken.”

Kookboek Eten en drinken lijkt een thema in Alles is Familie. Zo is een familiekok (Benja Bruijning) en spelen heel wat scènes zich aan tafel af. Bovendien werd er in samenwerking met Kim van Kooten een kookboek uitgebracht: Het alles is familie kookboek. Aan Kim heeft Thijs dan ook belooft tenminste twee gerechten uit het boek te bereiden, ondanks het feit dat hij totaal geen culinair type is. “Ik ben wel redelijk in staat een recept uit een kookboek te maken, maar de tijd noch het geduld ervoor is aanwezig”, voegt Thijs toe. “Ik vind het leuk en gezellig, maar het kost zoveel tijd en je moet dan ook weer naar de winkel… Het is ook wel een beetje verwend gedrag hoor. Katja en ik denken al snel: laten we gezellig uit eten gaan met elkaar. Het eten vind ik leuk, vooral met lekker drinken erbij, dat is ook belangrijk!”

Alles is Familie draait vanaf donderdag 22 november 2012 in de bioscoop.


,