Sylvie’s column: champagnedouche

In Grazia vertelt ze over haar nieuwste avontuur.

Van sexy showgirl tot hardwerkende moeder en strakgetraind model – Sylvie Meis (41) is het allemaal. In Grazia vertelt ze over haar nieuwste avontuur; het vergroten van haar imperium.

Rolex

"Ik was nog jong en ineens had ik alle budget om te besteden. Van die luxe lifestyle heb ik enorm genoten. Nu, in het begin van mijn forties, is ultieme luxury nog steeds iets waar ik absoluut hard voor werk, ik schaam me er ook niet voor. Het verschil met vroeger is, dat ik bewuster met mijn geld omga. Ik zou nooit een Miu Miu- of Prada-tas kopen die over twee jaar out of date is. Van mijn Hermès-tassen kan ik enorm genieten, wetende dat ze hun waarde behouden en zelfs rendement opleveren. Mijn tassen zijn een deel van mijn vermogen, net als bepaalde sieraden. Als ik een dochter had gehad, had ik haar later mijn tassen gegeven. Damián ga ik er niet blij mee maken, die krijgt mijn eerste Rolex als hij wat ouder is. Luxury zit ’m voor mij vooral in reizen. Ik ben fan van het Beverly Hills Hotel in Los Angeles. Het hotel geeft me elke keer weer een thuisgevoel. Ik kwam hier voor het eerst in 2013, een escape uit Europa, en zelfs de kapper herinnert zich alles nog – tot aan een ooit verloren jasje aan toe."

Selfies

"Je kan nog zo’n groot budget hebben, maar smaak is niet te koop. Ik weet wel waar ik moet zijn. Je kan overal een glas champagne bestellen, maar vanaf de rooftop bar van het Waldorf Astoria Beverly Hills bij zonsondergang smaakt-ie net wat lekkerder. Ik besef dat reizen met business- of firstclass een enorme luxe is. Ik stel mezelf daar ook zeker vragen over, maar er zit een prijskaartje aan anonimiteit. Als ik samen met honderden Duitsers bij Lufthansa in het vliegtuig stap, word ik continu in de gaten gehouden en bekeken. Degene die naast me zit in business class, ziet me alsnog met een slaapmasker en een knot op mijn hoofd, maar het is net wat discreter. Net zoals ik ongestoord bij het zwembad in het Beverly Hills Hotel kan liggen, terwijl ik op Santa Monica Pier constant selfies met Duitse en Nederlandse toeristen aan het maken ben."

Champagnedouche

"Een andere splurge – twee, drie keer per jaar, vaker past ook niet binnen mijn dieet – is: Michelin sterrenrestaurants, zoals The Table in Hamburg. Meestal doe ik dat op mijn verjaardag, samen met mijn ouders en mijn broer Daniël en zijn man Marcel. Ik ben geen wijndrinker, maar dan ga ik wel voor zo’n tasting. Als ambassadrice van Moët & Chandon heb ik een goed gevulde wijnkelder vol heerlijke champagne – gratis. Los ga ik daar niet op. Bij het tweede glaasje blijft het bij nippen, ik hou niet van het gevoel van mezelf verliezen. Een champagnedouche? Niet heel chic. Oké, met Oud en Nieuw bij Bâoli in Miami heb ik weleens een paar flessen laten aanrukken, met vuurwerk, maar wat show-off is standaard op dat soort avonden. Mijn laatste aanwinst qua tassen: een rode Hermès. Die koester ik. Ik kan ’m neerzetten en dan kijken hoe mooi hij is. Vroeger zou ik hebben gedacht dat ik daar maar twee keer mee gezien kon worden, maar nu denk ik: fuck it, deze beauty draag ik elke dag."

Laatste nieuws