slogan

RTL over geruchten ontslag Twan Huys na tv-rel

Vrijdagavond ontstond er een rel aan tafel bij de uitzending van RTL Late Night. Hierna gingen geruchten rond dat presentator Twan Huys ontslagen zou worden.

Rel

Tijdens de aflevering ging het mis toen Twan anti-Zwarte Piet-activist Jerry Afriyie uitnodigde aan tafel te komen zitten. Jenny Douwes stelde de eis dat ze niet in debat wilde gaan en alleen aan tafel zou zitten. RTL zegt hierover: “Twan en zijn redactie hebben ons verteld hoe dit gesprek enkele weken geleden tot stand is gekomen en wat de afspraken waren met beide partijen: een gesprek aan tafel. We hebben alle reden daarop te vertrouwen en dat doen we ook."

Lees ook: Wat iedereen opviel tijdens RTL Late Night met Twan Huys

Voorwaarden

"We begrijpen dat er in de hectiek van een live-uitzending snel beslissingen moeten worden genomen. Achteraf hadden we vlak voor de start van de uitzending moeten besluiten om niet mee te gaan met de nieuwe gespreksvoorwaarden. Er is verder geen sprake van een vertrek van Twan Huys bij RTL Late Night", aldus RTL.

De presentator reageerde zelf al eerder op de rel. "Iedereen die nu suggereert 'het programma RTL Late Night doet het om kijkcijfers te trekken', dat was niet zo, want het onderwerp was al heel lang in voorbereiding." vertelt Twan. "Ik doe dit vak al 30 jaar en betrouwbaarheid staat hoog in mijn vaandel."

Bron: RTL Beeld: ANP

 


,