Rostikoekje met Parmaham of gegrilde aubergine

Röstikoekje (12stuks) Ingrediënten: 4 geschilde aardappelen 1 ui, fijngesneden 2 eieren, losgeklopt 4 tl bloem 1 tl bak...

Röstikoekje (12stuks)

Ingrediënten:
4 geschilde aardappelen
1 ui, fijngesneden
2 eieren, losgeklopt
4 tl bloem
1 tl bakpoeder
2 tl zout
1/2 tl peper
zonnebloemolie

Bereiden:
Rasp de aardappels fijn en leg ze in een droge schone theedoek en knijp ze voorzichtig droog. Meng de geraspte aardappel, ui, eieren, bloem, bakpoeder, zout en peper goed door elkaar. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan. Leg met een eetlepel 3 rondjes (ca. 5 cm groot) van het aardappelmengsel in de pan en druk het plat met de achterkant van de lepel. Bak ze aan beide kanten 3 minuten goudbruin op middel hoog vuur. Laat de röstikoekjes even uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer ze warm of koud.

Tip: deze röstikoekjes zijn in de vriezer een maand houdbaar. Dus makkelijk vooraf te bereiden.

Tomato Frito (om 12 röstikoekjes mee te bestrijken)

Ingrediënten:
12 el tomatensaus (biologisch)
2 el fijngesneden basilicum
4 cherrytomaatjes

Bereiden:
Snij de tomaatjes doormidden en verwijder de zaadjes. Snij in kleine blokjes.
Voeg de tomatenblokjes samen met de basilicum toe aan de tomatensaus en roer goed door elkaar.

Parmaham (6 stuks)

Ingrediënten:
6 plakjes Parmaham (of een andere rauwe ham)
handje rucola
6 cherrytomaatjes (gehalveerd)
3 el geroosterde pijnboompitten

Bereiden:
Bestrijk elk röstikoekje met 1 el tomato frito. Verdeel een beetje rucola, een plakje Parmaham, 2 halve cherrytomaatjes en 1/2 el pijnboompitten eroverheen. Beleg vervolgens de overige 5 röstikoekjes op dezelfde manier.

Gegrilde aubergine (6 stuks)

Ingrediënten:
1/2 aubergine
handje rucola
3 el parmezaanse kaas schaafsels
6 cherrytomaatjes (gehalveerd)
olijfolie
zout

Bereiden:
Snij de aubergine in 6 plakken van ongeveer een centimeter dik. Met zout bestrooien en een uurtje laten uitlekken. Vervolgens afspoelen en afdrogen. Dan bestrijken met olijfolie en tweezijdig grillen, in een grillpan. Grillen in de oven kan ook op 200°C en 5 minuten aan elke kant.

Bestrijk elk röstikoekje met 1 el tomato frito. Verdeel een beetje rucola, een plak gegrilde aubergine en 1/2 el parmezaanse kaas eroverheen. Garneer met 2 halve cherrytomaatjes. Beleg vervolgens de overige 5 röstikoekjes op dezelfde manier.

Tip: ook lekker om de röstikoekjes te beleggen met gerookte zalm en een lepeltje crème fraîche, op smaak gebracht met gehakte dille, verse limoensap, zout en peper. Of maak i.p.v allemaal kleintjes, één grote röstikoek die je vervolgens in punten kunt snijden.

Laatste nieuws