slogan

Rose Bertram: 'Tegen Victoria's Secret zeg ik geen nee'

Ze stond in de Swimsuit Issue van Sports Illustrated, deed campagnes voor Hunkemöller en Primark en is de vriendin van voetballer Gregory van der Wiel. Meet Rose Bertram!

Het modellenleven

"Ik ben op dertienjarige leeftijd begonnen met modellenwerk. Ik had een campagne gedaan voor een schoenenwinkel in België die in alle etalages hing en dat smaakte naar méér. Dus besloot ik op zoek te gaan naar een professioneel modellenbureau, waar ik al snel leuke klussen kreeg. Op mijn zestiende stapte ik over naar Dominique Models, die veel topmodellen in hun bestand hebben en ik begon er serieus over na te denken om hier mijn job van te maken. Het modellenwerk bleek lastiger te combineren met school en na een jaar ben ik gestopt om me volledig op mijn carrière te focussen. Ik kreeg vaak te horen dat ik met mijn 1.68 meter lengte te klein was, maar toch gaf ik de hoop niet op. Ik besloot een aantal testshoots te organiseren om mijn boek uit te breiden en mijn potentie te laten zien. Ik wist gewoon zeker dat dit was wat ik wilde."

"Het is voor mij altijd mijn grote droom geweest om Victoria's Secret te doen, dat was in de eerste instantie ook mijn doel toen ik naar Amerika ging. Maar toen werd ik gevraagd voor een casting voor Sports Illustrated besefte ik pas dat dit zeker zo groot is. Elk jaar vragen ze maar twintig à 25 modellen van over de hele wereld voor de Swimsuit Issue, dus het is heel bijzonder dat ik ben uitgekozen. Maar als Victoria's Secret ooit op mijn pad komt, zeg ik zeker geen nee."

In shape

"Het is niet altijd makkelijk om zelfverzekerd te zijn. Elke vrouw heeft van zichzelf haar onzekerheden en in dit wereldje, waar je wordt gekeurd op je uiterlijk, worden die alleen maar versterkt. Soms kom je bij een casting en moet je met z'n allen in lingerie op één lijn staan zodat ze je kunnen beoordelen. Probeer dan maar eens zelfverzekerd te blijven. Er zijn altijd meisjes die dunner, langer of mooier zijn dan jij, maar daar probeer ik niet te veel over na te denken. Ik kijk naar wat ik zélf heb bereikt."

Benieuwd hoe de blonde schone haar hoofd boven water houdt in het modellenwereldje, hoe ze haar liefje Gregory heeft ontmoet en of hij écht zo romantisch is? Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die vanaf vandaag in de winkel ligt!

Beeld: Instagram