slogan

Rechtbank doet uitspraak over straf actrice Imanuelle Grives

Imanuelle Grives is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel - waarvan een jaar voorwaarderlijk - en duizend euro boete. 

Arrestatie

De actrice werd op 21 juli opgepakt op het Belgische dancefestival Tomorrowland. Ze had volgens de Belgische aanklager een grote hoeveelheid xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine bij zich om te verkopen. Op haar logeeradres, waar ze met twee vriendinnen verbleef, werden nog meer drugs gevonden zoals amfetamine, GHB, cannabis en tientallen xtc-pillen. Tegen de vriendinnen werd achttien maanden celstraf geëist.

Aanvankelijk stelde de 34-jarige actrice dat ze de drugs bij zich had om zich voor te bereiden op een rol. Haar advocaat John Maes verklaarde vorige maand in de rechtbank echter dat ze wilde experimenteren, niet per se in verband met een filmrol, maar om de spanning op te zoeken.

Lees ook: Déze Nederlandse actrice is aangehouden voor drugshandel

Verklaring

Volgens haar advocaat gebruikte Imanuelle zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn. De actrice leefde volgens hem in een soort bubbel, ook vanwege haar bekendheid, maar eigenlijk worstelde ze met haar bestaan, zei hij. Ze slikte ook medicatie tegen angstaanvallen. John Maes benadrukte dat Imanuelle maar acht pillen had verkocht op het festival en niet eens wist wat voor prijs ze ervoor moest vragen. "Het was een eenmalig slecht avontuur. Laten we de zaken niet groter maken dan ze zijn."

Spijt

Zelf betuigde Imanuelle spijt voor de rechtbank. De actrice zei dat ze tijdens haar voorarrest in de gevangenis in Antwerpen, van juli tot september, goed heeft nagedacht over hoe ze verder moet met haar leven. Ze zei te hopen op een tweede kans en open te staan voor een eventuele werkstraf, waarvoor haar advocaat had gepleit. Maar dat heeft niet mogen baten, een celstraf is alsnog de veroordeling. 

In België hoeven mensen die tot drie jaar cel worden veroordeeld, niet daadwerkelijk de gevangenis in. Ze krijgen elektronisch toezicht, maar dat geldt alleen voor inwoners van België. Buitenlanders moeten minimaal een derde van de straf wel achter de tralies doorbrengen.

Bron: BuzzE, AD | Beeld: BSR


,