slogan

Radio 538-dj geschorst wegens roekeloos gedrag

538-dj Daniël Lippens is geschorst bij de radiozender naar aanleiding van roekeloos rijgedrag. De radiomaker was aan het livestreamen vanuit zijn auto en reed hierbij een fietser aan.

Livestreamen

Gisteren maakte de radiozender bekend dat Daniël voor onbepaalde tijd niet meer te horen is op radio 538. Op de desbetreffende video is te zien dat hij meerdere keren bijna iemand aanrijdt. Uiteindelijk raakt de radio-dj daadwerkelijk een fietser met zijn spiegel.

Lees ook: Radio-dj bezorgt dochter Linda de Mol een blauw oog

Collega

Collega Frank Dane wil Daniël graag helpen en biedt hem een opfriscursus aan bij een autorijschool.

"Het leek alsof het zijn eerste rijles was, er gingen nogal wat dingen mis. Hij gaf een fietser geen voorrang die van rechts kwam. En hij reed bijna iemand aan die overstak. Vervolgens reed hij in Amsterdam over de gracht en klapte hij met zijn spiegel tegen een fietser aan. Dat was natuurlijk hartstikke lelijk allemaal", aldus de radio-dj over de situatie.

Geschrokken

Zijn andere collega's reageren net zo geschokt. "Ik ben er wel even van geschrokken. Als dit een gemiddeld ritje naar huis is, ja hallo!", oordeelde Hannelore Zwitserlood in de uitzending. "Geef hem om te beginnen een fiets. Ja serieus, als je één ding niet moet doen is het de auto instappen", aldus collega Jelmer Gussinklo.

Daniël heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers en zegt geschrokken te zijn van de beelden. Hij belooft nooit meer te livestreamen tijdens het autorijden en gaat een podcastserie maken waarin alle aspecten van de verkeersveiligheid worden belicht.

Bron: Shownieuws | Beeld: Radio 538


,