slogan

Onderbroekenlol

Machteld schrijft: Ik krijg ze meestal zo tussen 17.00 en 18.00 uur. Als ik me al de hele dag moegebeld heb om een interviewafspraak te maken, foto's te regelen of andere informatie los te peuteren om een artikel rond te krijgen. Telefoontjes van enquêteurs of bedrijven die iets te verkopen hebben. Als ik in een goede bui ben, wil ik heel af en toe nog wel eens meedoen aan een enquête. Mits het niet te lang duurt. Ik weet namelijk hoe het is om telefonisch enquêteur te zijn. In een ver verleden heb ik nl. een blauwe maandag ook in zo'n hokje gezeten om at random mensen lastig te vallen met vragen van allerlei soort, het liefst rond etenstijd.

Telefoons van bedrijven die mij iets willen verkopen, wimpel ik zo snel mogelijk af. Behalve de afgelopen week toen ik twee avonden achter elkaar werd gebeld door een opgetogen dame die klonk alsof ik de hoofdprijs in de loterij had gewonnen. Verzekeringen, hypotheken, mobiele telefoonabonnementen, kabeltelevisie, elektriciteit, alles heeft men mij al telefonisch willen slijten. Maar een onderbroek?

...Dag mevrouw, ik bel u om u een heel mooi aanbod te doen. Ik mag u namelijk een prachtige herenslip toesturen. Geheel gratis. ... (proest) Eh, en wat moet ik met een herenslip? ...Nou, voor uw man of eh... heeft u geen man? ...Jawel. ...Het is helemaal gratis. ...Nou dat is heel aardig van je maar mijn man heeft genoeg onderbroeken. ...Aha, maar het is geheel gratis. ...Dat is fijn, maar ik heb toch geen belangstelling. Succes verder. ...Dankuwel

Verbeeldde ik me het nou of klonk er in die "dankuwel" een beetje een cynisch ondertoontje as in "dankuwel, dat zal ik nodig hebben."

Goed, de volgende dag hing deze blije mevrouw dus weer aan de lijn.

...Dag mevrouw, ik bel u om u een heel mooi aanbod te doen. Ik mag u namelijk een prachtige slip toesturen. Geheel gratis. ...Eh, u heeft gisteren ook al gebeld en toen heb ik gezegd dat ik geen belangstelling heb. ...O, maar u bent toch Machteld Leistra. ...Eh, ja? ...Nou, dan mag ik u een gratis slip toesturen. ...Maar, mijn man hoeft helemaal geen onderbroek! ...Nee, nee, dit is een damesslip. ...Aha. Nou, ik heb ook slipjes genoeg. Dankuwel. ...Goed, nog een fijne avond. :roll: