slogan

OMG! Famke Louise houdt heel Nederland voor de gek met bizarre stunt

Famke Louise lag gisteren flink onder vuur na het promoten van bont. Nu komt echter de aap uit de mouw: het was allemaal onderdeel van een stunt.

Ophef

De 21-jarige zangeres plaatste naar aanleiding van haar te lanceren kledinglijn FL by Famke een foto op Instagram waarop te zien was dat ze bont aan het shoppen was op een markt, maar verwijderde deze alweer snel. Ook komen in een teaser van een documentaire waarin de totstandkoming van haar lijn gevolgd wordt, regelmatig bontjassen voorbij. Reden genoeg voor fans om te denken dat bont een grote rol zou gaan spelen in haar kledingcollectie, met een hoop ophef als gevolg.

Bont Girl

Bij de lancering van haar collectie vanavond kwam de waarheid aan het licht: er is helemaal geen kledinglijn. En dus ook geen bont. De kledinglijn was een dekmantel voor het onderwerp van haar nieuwe documentaire Bont Girl op Videoland, waarin ze de bontindustrie ontmaskert.

Samen met programmamaker Remco Garcia en dierenactivisten Thomas en Jenny is Famke voor het fictieve modemerk undercover afgereisd naar China om in de wrede bontindustrie te duiken.

Dom bontje

Het moge duidelijk zijn dat Famke haar mening over bont volledig heeft veranderd nadat ze vorig jaar door de Bont voor Dieren werd uitgeroepen tot Dom Bontje van het jaar. "Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het er aan toegaat in de bontindustrie. Ik had hier destijds totaal geen besef van", vertelt ze. "Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen."

Maarre, die kledingcollectie dan? "Het was nodig om het opzetten van een kledinglijn als dekmantel te gebruiken en hiermee toegang te krijgen tot de bontmarkten en -boerderijen in China. Het lijkt me nog steeds heel leuk om in de toekomst een eigen kledinglijn op te zetten, maar dan natuurlijk 100% zonder bont." Yes girl!

Bont Girl is nu te zien bij Videoland en geeft een realistische maar heftige inkijk in deze duistere industrie.


,