slogan

Nog niet eerder was Bibi Breijman zo openhartig over bevalling

Ze hield haar baby na de geboorte even buiten de schijnwerpers, maar inmiddels mag iedereen de in november geboren Teddy zien. Ook vertelt Bibi Breijman na ruim vier maanden voor het eerst over de bevalling in de nieuwste Beau Monde.

Verbouwing

Bibi zat ten tijde van de bevalling midden in een bouwval, iets waar ze stiekem helemaal knettergek van werd. "Huilend belde ik mijn moeder: 'Zo startten de weeën nooit!' In no time haalde mijn vader me op. Die avond masseerde mijn zusje mijn voeten en liet ze het bad voor me vollopen. Ik geloof er heilig in dat ik het nodig had. Dat mijn lijf aanvoelde dat ik in rust moest komen voordat de weeën zouden inzetten. Want pas toen ik totaal ontspannen was, begon het."

Lees ook: Weer groot nieuws voor Bibi Breijman en Waylon?

Uitdaging

De in Den Haag opgegroeide Bibi beviel in het Haagse Bronovo Medisch Centrum, waar ze haar zinnen had gezet op een bevalling in bed zónder pijnbestrijding. "De pijn vond ik te doen. Maar de duur van de bevalling, bijna 24 uur, maakte het zwaar." Toch weigerde Bibi om voor een ruggenprik of morfinepomp te gaan. "Ik wilde de uitdaging met mijn lichaam aangaan, hoe ver kon ik de pijn dragen. Net toen ik echt niet meer kon, kwam ze ter wereld."

En daar was ze dan, op 24 november 2018. "Toen ze er was, zag Willem het als eerste; een meisje! Hij huilde meteen, het was zijn stille wens na een zoon nu een dochter te krijgen. Ik heb trouwens nog zo'n bevallingsbad hier in de kelder staan, voor het geval ik thuis zou bevallen. Daar kan Teddy van de zomer mooi in poedelen in de tuin." Tsja, altijd handig!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bibi Breijman (@bibibreijman) op

Bron: Beau Monde Beeld: Instagram, BSR


,