slogan

Nikkie de Jager: 'Ik ben transgender'

Jarenlang wacht YouTuber Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, op het juiste moment om het te vertellen: "Ik ben transgender."

Verkeerde lichaam

De blondine vertelt in haar nieuwste video dat ze in het verkeerde lichaam geboren is. "Ik wil iets vertellen over wat mij mezelf maakt. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Toen ik jonger was, ben ik geboren in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben", vertelt ze.

Lees ook: NikkieTutorials over haar heftige jeugd

Eigen pad

"Ik wilde dit onderdeel van mezelf al zo lang met jullie delen. Maar de timing was nooit goed. Ik had niet verwacht dat vandaag de dag zou zijn, maar hier zijn we dan. Ik ben NikkieTutorials, ik ben mezelf. Ik heb geen labels nodig. Ik deel dit met jullie, omdat ik nu vrij genoeg ben om mijn eigen pad te volgen." 

Gechanteerd

Nikkie laat in de video ook weten dat ze het altijd al wilde vertellen, maar pas als ze er zelf klaar voor was. "Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal wilden lekken aan de pers. In eerste instantie was het beangstigend. Ik kon niet geloven dat er mensen zijn die zo gemeen zijn, dat ze iemands ware identiteit niet kunnen respecteren. Het is laag. Maar ik ben niet bang", vertelt ze. "Ik weet niet of mensen me zullen haten. Of mensen me zullen respecteren. Alles wat ik weet, is dat ik niet veranderd ben."

Bekijk de hele video hieronder.


,