slogan

Melisa Schaufeli: 'We zitten alleen maar thuis als ouwe lullen'

Melisa Schaufeli (37) kreeg acht jaar geleden een relatie met voormalig profvoetballer Andy van der Meijde (38). Ze hebben twee dochters en beiden hebben ook kinderen uit eerdere relaties. In zijn te verfilmen boek Geen Genade praat Andy openhartig over zijn bizarre verleden en de tonnen die hij uitgaf aan drank, drugs en prostituees. Zijn reputatie is misschien niet al te best, maar Melisa liet zich niet afschrikken en vertelt erover in de nieuwe Grazia.

Eerste ontmoeting

"Onze eerste ontmoeting was in een Amsterdamse bruine kroeg. Ik vond hem leuk, maar hij miste een kies, dus ik dacht: dat kan echt niet. Toch sloeg de vonk over. Het eerste wat hij deed toen we wat kregen, was een nieuwe kies uitzoeken. Na drie maanden woonden we samen. Vier maanden later was ik zwanger."

Drank & drugs

"Ik had geen idee wie ik voor me had toen ik Andy ontmoette. Ik hou ook helemaal niet van voetbal. In het begin van onze relatie heeft hij zijn boek geschreven. Ik heb het nooit gelezen, omdat het me niet echt boeit. Dat is het verleden", vertelt Melisa.

"Hij heeft me wel wat verhalen verteld, en hij zal best drugs hebben gebruikt, maar de meeste wilde verhalen gaan over een periode van één jaar. Voor die tijd is Andy altijd een sportman geweest. Iedereen heeft weleens dingen uitgespookt in zijn leven. Ik zeg soms tegen Andy: 'Jij kan wel een boek schrijven, maar je hebt geen idee wat ik allemaal heb uitgespookt.'"

Ouwe lullen

Tegenwoordig is het stel hun wilde haren wel kwijt. "We zitten alleen maar thuis als ouwe lullen. Andy gaat af en toe naar de voetbalkantine om een biertje te drinken, maar dat is het ook wel. Andy is heel lief. Hij stofzuigt het huis, brengt de kinderen naar school en zit ’s avonds met een kopje thee op de bank", vertelt Melisa. "We houden er geen van beiden meer van om in de belangstelling te staan. Ik denk dat we zelfs een beetje cameraschuw zijn geworden inmiddels."

Ook benieuwd naar Janita Engels over haar relatie met zanger Ben Saunders en Julia Mekkes over haar relatie met Dave Roelvink? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt!


,