slogan

'Medium Derek Ogilvie is een oplichter'

Derek Ogilvie, beroemde paranormaal begaafde man, babyfluisteraar en medium. Maar deze tekst kan hij waarschijnlijk binnenkort van zijn cv schrappen, want hij is keihard door de mand gevallen tijdens één van zijn readings. Dat heeft de zoon van de overleden Nederlandse televisiepresentator Willem Ruis laten weten in een interview met Radio 10.

Door de mand

Nicolas Ruis is side-kick bij de radiozender en vertelde dat zijn zus onlangs bij Derek te gast was om te praten over haar vader. Ook Mirjam, de zus van Bart de Graaff, was daar bij. En toen gebeurde er iets opmerkelijks. Derek haalde de beroemde familieleden door elkaar. Au! "Hij had zich waarschijnlijk erg goed ingelezen. Want bij mijn zus vertelde hij alles over Bart de Graaff en bij de zus van Bart de Graaff vertelde hij alles over Willem Ruis. Hij viel ontzettend door de mand door de personen om te draaien. Het is ook niet uitgezonden. Hij vertelde zelfs dat mijn vader, Willem Ruis, zijn eigen omroep had opgericht. Het was vreselijk gênant", zo zegt Nicolas.

De laatste

Vorige week werd bekend dat het beroemde medium stopt in Nederland. "Na acht jaar in Nederland te hebben getoerd is het tijd voor een nieuwe uitdaging. In The Final Unexpected Tour hoop ik voor de laatste keer een groot aantal Nederlanders comfort, liefde en steun te kunnen bieden door contact te leggen met hun overleden dierbaren", zo zegt hij in een verklaring.

Beeld: Hollandse Hoogte/Anneke Janssen