slogan

Mattie heeft geen zin in mediastrijd met voormalig radiomaatje Wietze

In LINDA. heeft radio-dj Wietze de Jager zijn verhaal gedaan rondom de radiobreuk met Mattie Valk. Wietze werd dit jaar stiekem buitenspel gezet door zijn, inmiddels vroegere, radiomaatje en lijkt daar na een halfjaar nog steeds mee te zitten. Mattie Valk reageerde gister op het spraakmakende interview.

Interviews

Lang hielden de twee hun lippen stijf op elkaar, maar vorige maand liet Mattie dan toch het een en ander los in een interview met AD. Wietze besloot nu ook op de details in te gaan in een interview in de nieuwe LINDA. Hij vertelt zich bedrogen te voelen, gekwetst te zijn en het nog steeds moeilijk te vinden het erover te hebben.

Einde vriendschap

Dat het een bewogen jaar was voor voormalig radioduo Mattie Valk en Wietze de Jager, kunnen we wel stellen. Mattie had afgelopen voorjaar achter de rug van Wietze om over een nieuw contract onderhandeld. Zo maakte hij een einde aan de samenwerking én vriendschap met zijn radiomaatje. 

Naïef

Het duurde niet lang voor het moddergooien begon en een mail opdook die Wietze naar Mattie verstuurde, waarin hij zijn kant van het verhaal vertelde. Wietze noemde Mattie hierin een 'matennaaier'. Hij laat nu weten dat dit nooit had moeten uitlekken. "Ik heb die mail naar te veel mensen gestuurd; ook aan het oude team, dat ik een verklaring schuldig was. Hij is uitgelekt, dat was niet de bedoeling.''

Ook vertelt Wietze in het interview niet naar de nieuwe ochtendshow van Qmusic te luisteren. "Ik ben gekwetst, dat soort pijn kende ik niet, de pijn van de intense vertrouwensbreuk." Wietze richt zich op de toekomst en geniet van zijn presentatiewerk bij Shownieuws.  

Geen mediastrijd

In RTL Boulevard reageerde Mattie gister op het veelbesproken interview. "Ik heb het interview gelezen en dat vond ik redelijk moeilijk. Ik heb al gezegd dat ik spijt heb van hoe ik sommige dingen aangepakt heb. Mijn intentie is altijd geweest om samen met Wietze verder te gaan. Hij heeft er zelf voor gekozen om geen contact meer te willen. Ik heb geen zin om er verder nog op in te gaan. Anders wordt het echt zo'n mediastrijd. Ik heb geen zin om voor het oog van heel Nederland oorlog te voeren", aldus Mattie.

Lees ook: Mattie Valk bij RTL Late Night over de breuk met Wietze

Bron: AD, RTL Boulevard Beeld: ANP