slogan

Maria Tailor: 'Mijn toekomstdroom spatte uiteen'

Voor de buitenwereld vormden glamourkoppel Maria Tailor (34) en Jeroen van den Berg (46) het perfecte plaatje: succesvol, rijk en dolverliefd. Toch hebben ze het samen niet gered. "Het leven heeft ons ingehaald."

Verdrietig

Acht maanden geleden klapte de relatie van mode-ondernemer Maria Tailor en entrepeneur Jeroen van den Berg, ouders van dochter Amelle (2,5) en zoon Jean (1,5). "Het is een heftige tijd geweest. Als je samen twee kinderen hebt, denk je niet: leuk, laten we uit elkaar gaan. Dat was heel verdrietig. Mijn toekomstdroom spatte op dat moment uiteen."

Twee jaar geleden, op Moederdag, had Jeroen haar nog ten huwelijk gevraagd. "We hebben daar alleen nooit ruchtbaarheid aan gegeven, omdat ik al zoveel met de buitenwereld deelde. Dit stukje wilden we voor onszelf houden. Ik had er geen zin in om online te zetten ‘I said YES!’ Achteraf gezien maar goed, anders was het geweest: ‘Verloving verbroken.’ Dat klink nog veel erger."

Tegenpolen

"We zijn enorme tegenpolen, maar dat vonden we juist superaantrekkelijk aan elkaar. We konden elkaar dingen leren. Hij bracht mij de kneepjes van het ondernemen bij, ik kon hem het familiegevoel en warmte geven. Maar langzamerhand begonnen onze verschillen zich te wreken. We botsten steeds vaker. Dat kon over alles gaan, al was het maar om de tijd. Ik kom altijd te laat, terwijl hij heel stipt is. Ander voorbeeld: ik ben een enorm familiemens, hij heeft daarnaast ook ruimte voor zichzelf nodig. In het begin vond ik dat prima en dacht: ga jij maar lekker de wereld rondreizen, ik spreek wel met mijn vriendinnen af. Maar toen we twee kinderen hadden, wilde ik hem gewoon thuis bij ons hebben. De irritaties stapelden zich op. We groeiden steeds verder uit elkaar."

Frustraties

"Ik dacht: dit is nú, in de toekomst wordt het anders. Bovendien: een relatie is nooit perfect. Sterker nog, heel veel dingen zijn shit, maar de kracht is om gewoon door te gaan. Wat misschien ook niet goed is, want daardoor ben ik mezelf een beetje kwijtgeraakt en hebben we bepaalde dingen niet uitgesproken. Jeroen bleek ook onder dit alles te lijden. Bij hem stapelden de frustraties zich op. Hij vluchtte vaker van huis en áls hij er dan was, was hij niet gelukkig. Uiteindelijk is het zo geëscaleerd dat we niet meer onder een dak konden wonen en hij een eigen appartement betrok."

Gezin

"Na de breuk heeft het me ontzettend veel moeite gekost om afstand te nemen van een bepaald ideaalbeeld. Mijn grootste angst was dat ik het gezin zou kwijtraken en alles alleen moest doen. Maar waar ik inmiddels achter ben gekomen, is dat er eigenlijk niet zo heel veel veranderd is in mijn leven, behalve dat ik niet meer wakker word naast de vader van mijn kinderen. Jeroen en ik ondernemen nog steeds dingen als gezin."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt.